15.6 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΠαγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας 

Η 1η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας (ICDO) ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας με στόχο την υπενθύμισή της σε περιόδους έκτακτης ανάγκης.

Οι κλιματικές αλλαγές καθώς και οι περιβαλλοντικές καταστροφές που βιώνουμε σήμερα καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την ζωή των κατοίκων σε πολλές περιοχές του κόσμου δημιουργώντας ανασφάλεια. Ο ρόλος της Πολιτικής Προστασίας αναδεικνύεται εκ νέου, ως ιδιαίτερα σημαντικός για την κοινωνική ισορροπία.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, αναλαμβάνουν συνεχώς πρωτοβουλίες και δράσεις και παρέχουν στους δημότες συνεχή ενημέρωση για θέματα πολιτικής προστασίας όπως τα έντονα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι, καταιγίδες, χιονοπτώσεις, παγετός, καύσωνας), δασικές πυρκαγιές, σεισμοί, και τεχνολογικά ατυχήματα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας είναι μια ετήσια σημαντική υπενθύμιση και φόρος τιμής σ’ όλους τους επαγγελματίες και εθελοντές, διασώστες και πυροσβέστες που έχασαν την ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.

 

Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας

Δήμου Θεσσαλονίκης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ