22.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΠολιτιστικό Περιεχόμενοεκδηλώσεις για παιδιά20 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού

20 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και λαμβάνει χώρα στη διάρκεια μίας από τις δυσκολότερες περιόδους στην ιστορία του ΟΗΕ. Η πανδημία λόγω του κορονοϊού που βιώνει η ανθρωπότητα και φυσικά και η πατρίδα μας, προκαλεί ποικίλες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές, που επηρεάζουν την ζωή των παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ως αντιδημαρχία Παιδείας στηρίζουμε την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και χαιρετίζουμε την UNICEF  και το επίσημο, μόνιμο γραφείο της στην Ελλάδα.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας

Δρ Δήμητρα Ακριτίδου


Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο κόσμος. Ο κόσμος των μεγάλων…Συγγνώμη!!! Ζουν και παιδιά εδώ! Υπάρχουμε και εμείς ανάμεσά σας. Σκεφτήκατε ποτέ να μας ρωτήσετε πώς θα θέλαμε να μοιάζει ο κόσμος σας , ο κόσμος μας, μέσα από τα μάτια τα δικά μας;

Θα μαθαίναμε να ακούμε περισσότερο την καρδιά, χωρίς να  ψάχνουμε αντάλλαγμα σε καθετί . Θα δενόμασταν αληθινά με τους ανθρώπους . Θα μετρούσαμε στιγμές,  τραγούδια, ζαβολιές, παγωτά και μπάνια καλοκαιρινά..

Θα αγαπούσαμε στους φίλους μας τα ελαττώματα  τους.  Θα  μοιραζόμασταν τη λύπη τους και θα διπλασιάζαμε την χαρά τους. Θα  απορρίπταμε όλες τις διαφορές και θα βλέπαμε μέσα από αυτές έναν καινούργιο υποψήφιο φίλο, αντί για εχθρό.

Ίσως και να γελούσαμε όπως ποτέ άλλοτε. Θα κάναμε σχέδια μόνο για να τα αναβάλλουμε την αμέσως επόμενη στιγμή και θα γνωρίζαμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας και τη ζωή των ανθρώπων γύρω μας προσθέτοντας στη συνταγή περισσότερη ευτυχία, μία ευχάριστη χειρονομία, έναν ενθουσιασμό για κάτι μικρό και μια ανοιχτή αγκαλιά.

Θα τολμούσαμε να χάσουμε τους εαυτούς μας και θα παρακολουθούσαμε με θαυμασμό πόσο λυτρωτικό είναι να απελευθερώνεσαι από όλα τα στερεότυπα, που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε. Θα βρίσκαμε την ευτυχία στα πιο απλά πράγματα, σ’ ένα χωνάκι παγωτό, σε μία κούνια που σε πάει πέρα δώθε, σε ένα χαμόγελο!!

Θα λέγαμε κάθε μέρα «Σ’αγαπώ», με το στόμα, τα μάτια και την ψυχή! Θα βλέπαμε χρώμα στο γκρίζο , και πάντα θα ανακαλύπταμε το ουράνιο τόξο μετά από κάθε μπόρα!!

Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά..έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα….

Είμαστε εδώ! Όλοι μαζί ίσως τα καταφέρουμε καλύτερα!! Φοβόμαστε όλα αυτά που θα γίνουν για εμάς χωρίς εμάς ..Απλά εμπιστευτείτε μας. Κάντε ότι κάνουμε!!

Νάσια Φώτου μαθήτρια ΣΤ΄τάξης

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ