14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΟ Οκτώβρης στην Κεντρικη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Ο Οκτώβρης στην Κεντρικη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

1.«Φωτοανάγνωση: Το κλειδί της επιτυχίας». Τη φετινή χρονιά, από τον Οκτώβριο 2018 ως τον Ιούνιο 2019, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν τρεις κύκλοι σεμιναρίων ψυχολογίας θετικής ενέργειας. Ο γενικός τίτλος των τριών κύκλων είναι: «Φωτοανάγνωση: Το κλειδί της επιτυχίας». Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων θα διαρκέσει από τις 2/10/2018 ως τις 18/12/2018. Ο δεύτερος κύκλος θα διαρκέσει από τις 8/1/2019 ως τις 15/4/2019 και ο τρίτος κύκλος από τις 7/5/2019 ως τις 25/6/2019.Τα σεμινάρια έχουν ως στόχο την αυτοβελτίωση, την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, την έναρξη του ταξιδιού της αυτογνωσίας, την εύρεση του ταλέντου του κάθε ατόμου κλπ. Τα σεμινάρια αποτελούνται από βιωματικές ασκήσεις και για αυτό το λόγο προτείνεται σε όσους τα παρακολουθήσουν να συμμετέχουν σε αυτές. Τα σεμινάρια υλοποιούνται κάθε Τρίτη στις 19:30 στο δεύτερο όροφο της βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27).
Πρώτη Τρίτη είναι η Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018. Συνάντηση γνωριμίας με τη φωτοανάγνωση. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τις ερωτήσεις τους στη ψυχολόγο Γιαννακοπούλου Βασιλική. Οι ερωτήσεις μπορούν να αφορούν τη μέθοδο, την αλλαγή ή οτιδήποτε άλλο αφορά τον κύκλο των σεμιναρίων. Παιχνίδια γνωριμίας και παρουσίαση του πρώτου κύκλου των σεμιναρίων. Ασκήσεις θετικής ενέργειας και ανάπτυξης θετικής σκέψης.

9/10: Η φωτοανάγνωση και πως μπορώ να τη χρησιμοποιήσω στην επαγγελματική μου εξέλιξη

Παρουσίαση της μεθόδου της φωτοανάγνωσης με στόχο τη χρήση της στην επαγγελματική δραστηριότητα του κάθε ατόμου. Γίνονται ασκήσεις ενεργοποίησης και των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου και δίνονται tips για την επίτευξη των επαγγελματικών στόχων.

16/10: Η φωτοανάγνωση και το γέλιο

Δίωρο, βιωματικό εργαστήριο γέλιου. Δύο ώρες στις οποίες παρουσιάζονται τα οφέλη του γέλιου στην καθημερινότητα μας και κυρίως στην επαγγελματική δραστηριότητα του κάθε ατόμου.

23/10: Η φωτοανάγνωση και η σαφήνεια του σκοπού

Σε αυτό το σεμινάριο κάθε άτομο διατυπώνει τον κύριο σκοπό, δημιουργεί το δικό του πλάνο επίτευξης του στόχου, αντιλαμβάνεται τη δύναμη του υποσυνείδητου και μαθαίνει για την αξιοποίηση των ευκαιριών. Παρουσιάζονται παραδείγματα ανθρώπων, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, που πέτυχαν!

30/10: Η φωτοανάγνωση και η δημιουργία της επιτελικής συμμαχίας

Σε αυτό το σεμινάριο οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τι είναι η επιτελική συμμαχία και ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης της, πως μπορούν να τη δημιουργήσουν και να τη διατηρήσουν και πώς να καλλιεργήσουν τις επιτελικές συμμαχίες όπου μπορούν.

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν όλο τον κύκλο επωφελούνται τα μέγιστα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Δεν χρειάζεται προεγγραφή.

  1. «Ο θεραπευτής ως σκηνοθέτης και δάσκαλος στο έργο της καθημερινότητας. Η σχέση σκηνοθέτη-δασκάλου με τον ηθοποιό αλλά και με τον θεατή». Διάλεξη τμε τον ηθοποιό-σκηνοθέτη Κώστα Conie Ισαακίδη . Με όχημα τον ηθοποιό και την επαφή που πρέπει να αναπτύξει με το θεατή του, προτείνεται ένας άλλος τρόπος ύπαρξης τόσο στη σκηνή όσο στη καθημερινή μας ζωή. Άλλωστε τα ελαττώματά μας δεν είναι άλλο από διαστρεβλωμένα χαρίσματα!» Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δεύτερα 15 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:30.

 

  1. «Από το Καλοκαίρι στο Φθινόπωρο και στον Χειμώνα. Διατροφικά μυστικά». Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης διοργανώνει διάλεξη με τη διατροφολόγο Φανή Μπακαλιού, για τη σωστή διατροφή που πρέπει να ακολουθούμε ώστε να υποδεχτούμε σωστά προετοιμασμένοι τις αλλαγές που φέρνουν το Φθινόπωρο και ο Χειμώνας. Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους αποτελεί η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, προκειμένου να αποφύγουμε τις ιώσεις του χειμώνα. Επιπλέον, το φθινόπωρο προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, τόσο για να απαλλαγούμε από τα κιλά των διακοπών, όσο και να αποφύγουμε την επιπλέον αύξηση σωματικού βάρους, λόγω της χαμηλής φυσική δραστηριότητας που παρατηρείται το χειμώνα. Για όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα μυστικά θα μας μιλήσει η διατροφολόγος Φανή Μπακαλιού, η οποία θα μας οδηγήσει με … διατροφική ασφάλεια από τη ζέστη του καλοκαιριού, στη δροσιά του Φθινοπώρου και στο κρύο του Χειμώνα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27.

4.Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας του Φανταστικού. Η Λέσχη Ανάγνωσης  Φανταστικής Λογοτεχνίας (φαντασία, επιστημονική φαντασία, τρόμος, μαγικός ρεαλισμός) που λειτουργεί στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης συνεχίζει και φέτος τις δράσεις της, την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα και ώρα 18:30.  Η πρώτη συνάντηση για φέτος είναι την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:30, στον 1ο όροφο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27. Η Λέσχη θα ξεκινήσει με συζήτηση για δυο βιβλία του H. P.  Lovecraft, τα «Όνειρα στο σπίτι της μάγισσας» και «Οι Αρουραίοι μέσα στους τοίχους». Οι συμμετέχοντες σε κάθε συνάντηση θα αναλύουν το βιβλίο που έχει επιλεγεί κάθε φορά και που έχουν διαβάσει, και με τη βοήθεια της συντονίστριας που θα δίνει τις βασικές οδηγίες, θα καλούνται να γράψουν ένα σύντομο κείμενο εμπνευσμένο από το βιβλίο.  Κάθε τρείς μήνες θα διοργανώνονται βραδιές ανάγνωσης όπου θα διαβάζονται τα κείμενα που θα γράφουν και θα επιλέγουν οι συμμετέχοντες. Συντονίστρια είναι η Ευλαμπία Τσιρέλη (συγγραφέας, εκπαιδευτικός, καθηγήτρια δημιουργικής γραφής και υποψήφια διδάκτωρ στο Α.Π.Θ).

  1. Λέσχη Ανάγνωσης Φεμινιστικής Λογοτεχνίας στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης. Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης δημιουργεί την πρώτη Λέσχη Ανάγνωσης Φεμινιστικής Λογοτεχνίας. Η Λέσχη θα διαπραγματευτεί θέματα που αφορούν σε άντρες και γυναίκες. Υπάρχουν κάποια βιβλία που η ανάγνωσή τους δεν είναι μια επιφανειακή απόλαυση τις ημέρες των διακοπών ή των ωρών που αποφασίζει κάποιος να χαλαρώσει από την καθημερινότητα. Είναι αναγνώσματα-σταθμοί, με βαθύτερα νοήματα και μηνύματα που θα «βγουν» αργότερα στην επιφάνεια. Μέσα από τις σελίδες της φεμινιστικής λογοτεχνίας βλέπουμε την πορεία της χειραφέτησης της γυναίκας, τους αγώνες της, κρυφούς και φανερούς, και γνωρίζουμε από κοντά τη γυναίκα του χθες και του σήμερα. Τη λέσχη συντονίζει η φιλόλογος Σοφία Τατίδου, και οι συναντήσεις της λέσχης θα πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα, αρχίζοντας την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, στις 18:30, στον 1ο όροφο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης.

6. 4th  Thessaloniki Animation Festival-4ο Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Θεσσαλονίκης». Φέτος ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους οι: Tim Allen, βασικός animator στο Isle of Dogs του Wes Anderson,  Nick Phelps μουσικοσυνθέτης σε animation ταινίες,  Federico Vallarino από την εταιρεία Toon Boom όπου θα παρουσιάσει το νέο software και θα μοιράσει κάποιες άδειες. Θα υπάρξουν επίσης ομιλίες και πάνελ με θέμα το animation και τις εφαρμογές του αλλά και των ευκαιριών που υπάρχουν στον χώρο του animation στην Ελλάδα. Τους μαραθώνιους και το διαγωνιστικό θα συμπληρώσουν special συλλογές μία εξ αυτών το Ουκρανικό και Ουγγρικό πανόραμα Animation επίσης τα αφιερώματα HUMAN RIGTHS ANIMATED με την στήριξη του ιδρύματος Heinrich-Böll-Stiftung GR όπου μέσα από την τέχνη του animation θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους που θίγουν ή αναδεικνύουν θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το αφιέρωμα “ΑΝΙΜΕΑRTH” που θίγει θέματα του πλανήτη και του περιβάλλοντος μέσα από animation και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Θα διεξαχθούν προβολές και Workshops  για παιδιά τα πρωινά του Σαββάτου και Κυριακής.  Στο TAF θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μήκους και θα υπάρξουν βραβεύσεις για τους συμμετέχοντες, σε διάφορες κατηγορίες. Επίσης οι καλεσμένοι μας θα βραβευθούν για τη συνολική τους προσφορά στον χώρο του animation. Το «4th  Thessaloniki Animation Festival-4ο Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Θεσσαλονίκης»  θα διεξαχθεί 18,19,20 και 21 Οκτωβρίου 2018.

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ