13.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΟ Δήμος Θεσσαλονίκης αρωγός σε ευάλωτες ομάδες: Διασφαλίστηκε η συνέχιση λειτουργίας τριών...

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αρωγός σε ευάλωτες ομάδες: Διασφαλίστηκε η συνέχιση λειτουργίας τριών δομών

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την άρση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού στην τοπική κοινωνία.

Στην κατεύθυνση αυτή η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας (Κοινωνική Πολιτική Δήμου Θεσσαλονίκης), με την υποστήριξη του Αυτοτελούς Τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και τη συνεργασία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», υπέβαλε προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Κεντρική Μακεδονία 2021 – 2027” τη συνέχιση του Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών και των παιδιών τους και τη συνέχιση των Δομών Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι παραπάνω δομές εντάχθηκαν στο στο πρόγραμμα “Κεντρική Μακεδονία 2021 – 2027” και πρόκειται να χρηματοδοτηθούν με το ποσό των 711.783,06 και 1.985.886,03 ευρώ αντίστοιχα, ώστε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους μέχρι την 31/12/2025.

Πρόκειται για δομές με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο σε τοπικό επίπεδο, καθώς ο Ξενώνας φιλοξενίας γυναικών και των παιδιών τους, απευθύνεται σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης ενώ οι Δομές αστέγων που περιλαμβάνουν το Υπνωτήριο Αστέγων και το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων, απευθύνονται σε άτομα που βιώνουν ή απειλούνται από το στεγαστικό αποκλεισμό.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, έχουν δεσμευτεί ότι θα θα συνεχίσουν τις προσπάθειες τους για τη διεύρυνση και τη βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών ώστε ο Δήμος Θεσσαλονίκης να επιτύχει το στόχο της κοινωνικής συμπερίληψης και της κοινωνικής αλληλεγγύης!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ