18.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΟμάδα συμβουλευτικής γονέων: η σεξουαλική αγωγή των παιδιών στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Ομάδα συμβουλευτικής γονέων: η σεξουαλική αγωγή των παιδιών στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Ομάδα συμβουλευτικής γονέων 4 συναντήσεων με θέμα “Η σεξουαλική αγωγή των παιδιών από τη νηπιακή ως την εφηβική ηλικία” θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ.2310324666)

Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 6/3 και ώρα 18:30-20:30 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη για όλο το μήνα Μάρτιο

Η σεξουαλική ανάπτυξη ενός ανθρώπου ξεκινάει νωρίς, πολύ νωρίτερα από ό,τι ίσως πιστεύει πολύς κόσμος. Στη διαδικασία αυτή, είτε το θέλουν είτε όχι, είτε με συνειδητό είτε με ασυνείδητο τρόπο, καθοριστικός είναι ο ρόλος των γονιών: της μητέρας, του πατέρα και της μεταξύ τους σχέσης. Το ερώτημα, επομένως, δεν είναι αν, αλλά με ποιον τρόπο συμβάλλουν οι γονείς στη σεξουαλική ανάπτυξη των παιδιών τους. Την ίδια στιγμή, η σεξουαλικότητα συνεχίζει να αποτελεί ένα θέμα ταμπού, που προκαλεί συνήθως ντροπή και αμηχανία.

Στόχος του εργαστηρίου αυτού είναι η απενοχοποίηση της σεξουαλικότητας και η ενδυνάμωση των γονέων, ώστε να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και τις απορίες των παιδιών γύρω από διάφορες πλευρές της σεξουαλικότητας, από τη βρεφική ως και την εφηβική ηλικία.

Εισήγηση και συντονισμός εργαστηρίου: Απόστολος Πελτέκης, Κλινικός Ψυχολόγος MSc, Κέντρο Ζωής Θεσσαλονίκης

Περιεχόμενο συναντήσεων:

1η συνάντηση 6/3/2019, ώρα 18:30-20:30 : Γνωριμία. Συγκέντρωση αιτημάτων γονέων. Συζήτηση της έννοιας της σεξουαλικότητας.

2η συνάντηση 13/3/2019, ώρα 18:30-20:30 : Η σεξουαλική ανάπτυξη κατά τη βρεφική, νηπιακή, παιδική και εφηβική ηλικία. Τι να αναμένουν οι γονείς σε κάθε αναπτυξιακή περίοδο και ποιοι είναι οι κατάλληλοι τρόποι επικοινωνίας.

3η συνάντηση 20/3/2019, ώρα 18:30-20:30 : Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των ίδιων των γονέων ως παιδιά. Δυσκολίες και ανασταλτικοί παράγοντες κατά την επικοινωνία με τα παιδιά σε σχέση με ζητήματα σεξουαλικότητας.

4η συνάντηση 27/3/2019, ώρα 18:30-20:30 : Κίνδυνοι σχετιζόμενοι με τη σεξουαλική συμπεριφορά. Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, μη επιθυμητή εγκυμοσύνη, σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση. Πρόληψη και η στάση των γονέων. Κλείσιμο και αξιολόγηση εργαστηρίου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου
Νικάνορος 3, Τηλ. 2310 324666
E mail: bibxarilaou@hotmail.gr
https://thessaloniki.gr/locations/βιβλιοθήκη-χαριλάου/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ