15.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΟλοκληρώθηκε το πρόγραμμα  ενισχυτικής διδασκαλίας, του Κοινωνικού Πνευματικού Κέντρου «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΝ»

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα  ενισχυτικής διδασκαλίας, του Κοινωνικού Πνευματικού Κέντρου «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΝ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία   το πρόγραμμα  ενισχυτικής διδασκαλίας, του Κοινωνικού Πνευματικού Κέντρου «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΝ», για το σχολικό έτος 2020-2021.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος, δόθηκε η δυνατότητα ενισχυτικής διδασκαλίας στους     ωφελούμενους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου μας, για 14η χρονιά .

Για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος, αναγνωρίζεται η ουσιαστική συνεισφορά των -42-  εθελοντών  εκπαιδευτικών, οι οποίοι είναι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες της πόλης και εκπαιδευτικοί εν ενεργεία ή σε συνταξιοδότηση. Οι εθελοντές, ανταποκρινόμενοι, στις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία, παρείχαν μέσω τηλεκπαίδευσης ενισχυτική διδασκαλία  σε 91 μαθητές, μέσω της λειτουργίας -40- τμημάτων διδασκαλίας. Πέραν τούτου μέσω της υλοποίησης του προγράμματος, έχει παρασχεθεί κοινωνική ευρύτερη υποστήριξη σε παιδιά τα οποία ανήκουν σε μειονεκτούσες ομάδες πληθυσμού και δίνεται έναυσμα για την προαγωγή  των αρχών του εθελοντισμού και προτρέπονται οι νέοι άνθρωποι στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, μέσω της κοινωνικής εργασίας.

Ο Αντ/χος Κοινωνικής Πολιτικής Χαράλαμπος Αηδονόπουλος δήλωσε:

«Όταν ο εθελοντισμός πραγματώνεται τόσο επιτυχημένα με τη συμμετοχή αυτών των άξιων ανθρώπων και εκπαιδευτικών και ωφελούνται τόσα παιδιά στη μαθησιακή τους προσπάθεια, τότε μπορούμε να πούμε πως αναδεικνύεται έμπρακτα το κοινωνικό πρόσωπο που οφείλουν να επιδεικνύουν Πολιτεία και τοπικές Κοινωνίες. Ως Αντ/χος Κοινωνικής Πολιτικής, εκφράζω ένα θερμό«ευχαριστώ»  για την ουσιαστική προσφορά των εθελοντών εκπαιδευτικών και την υποστήριξή τους στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δήμου μας»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο