14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΕΛΦΩΝ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΕΛΦΩΝ

Τετάρτη 3/10/2018, ώρα 6:30 το απόγευμα
«Η ώρα του παραμυθιού»
«Η Βερβερίτσα και ο Κοκορούλης»/ Μαρία Παλατσίδου. Ο Κοκορούλης είναι ένας υπναράς πετεινός που δεν θέλει να ξυπνάει νωρίς το πρωί για να πάει σχολείο. Η καλύτερή του φίλη η Βερβερίτσα είναι μια σκιουρίνα που της αρέσει να πηγαίνει στο σχολείο καθώς έχει κάνει καινούργιους φίλους, ενώ μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα για τον κόσμο μέσα από παιχνίδια και τραγούδια.
Θα καταφέρει η Βερβερίτσα να αλλάξει τη γνώμη του τεμπέλη και παιχνιδιάρη φίλου της;
Μετά την ανάγνωση θα φτιάξουμε παιχνιδιάρες μολυβοθήκες κοκοράκια με ανακυκλώσιμα υλικά και χαρτόνια.
Με τη βιβλιοθηκονόμο Ευγενία Χαρισίου.
Για παιδιά 4-6 ετών, με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

Τετάρτη 10/10/2018, ώρα 7:00 το απόγευμα
«Η ώρα του παραμυθιού»
«Το φύλλο που δεν ήθελε να πέσει»/ Γιάννη Πλαχούρη. Το φθινόπωρο τα φύλλα της λεύκας πέφτουν. Ακολουθούν, μαζί με άλλα, αδιαμαρτύρητα την προκαθορισμένη πορεία τους. Τι συμβαίνει, όμως, όταν κάποιο από αυτά θελήσει να υπερβεί τη φύση του; Είναι το τελευταίο φύλλο μιας λεύκας που αγαπά με πάθος τη ζωή και αρνείται να πέσει. Θα ακολουθήσει κατασκευή φθινοπωρινού κολλάζ.
Υλικά που θα χρειαστούν: χαρτόνι λευκό, κλαδάκια, φύλλα δέντρων, πετραδάκια, βαμβάκι, ύφασμα σε μικρά κομμάτια διάφορα χρώματα, καλαμάκια, ξυλάκια για σουβλάκι, ρύζι και ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει στην ολοκλήρωση του κολλάζ. Με την παιδαγωγό Ελένη Βαλαβάνη.
Για παιδιά 4-6 ετών, με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

Πέμπτη 11/10/2018, ώρα 10-11 &11-12 το πρωί
«Παρέα με το συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου»
Θα γνωρίσουμε το συγγραφέα Δημήτρη Μπογδάνο και την ιστορία του βιβλίου του «Πρόβατα ενωμένα ποτέ κυνηγημένα» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Όταν ο λύκος κυνηγάει τα πρόβατα, εκείνα συνήθως τρέχουνε για να σωθούνε βελάζοντας βοήθεια. Τι γίνεται όμως όταν ένα προβατάκι ρωτάει γιατί τρέχουμε;
Τι γίνεται όταν ακούγεται δυνατά, “Μπεεεεεε φτάνει πια”;
Σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής.

Τρίτη 16/10/2018, ώρα 6:30 το απόγευμα
Ταξιδιώτες της γραφής
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στόχο έχει να ταξιδέψει τα παιδιά πίσω στο χρόνο, μέσα από τα μονοπάτια της ιστορικής εξέλιξης της γραφής.
Τα παιδιά θα ακολουθήσουν τη διαδρομή από τις βραχογραφίες μέχρι την ανακάλυψη της σφηνοειδούς, τα ιερογλυφικά της Αιγύπτου, τη γέννηση του ελληνικού αλφαβήτου και την εφεύρεση της τυπογραφίας. Θα γνωρίσουν τα «υλικά της γραφής» μέσα από μια δημιουργική ενασχόληση.
Για την πραγματοποίηση του προγράμματος θα χρησιμοποιηθεί η «Βαλίτσα της γραφής» της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Το πρόγραμμα  υλοποιείται σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου από τη μαθηματικό Νατάσα Μεμετζίδου
Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή.

Τετάρτη 17 /10/2018, ώρα 7:00 το απόγευμα
«Η ώρα του παραμυθιού»
«Η πεντάμορφη και ο κύκνος» / Μενέλαος Στεφανίδης Η Πεντάμορφη χάνει τον αγαπημένο της και ζητά απ’ τους γονείς της τρία ζευγάρια σιδερένια παπούτσια για να γυρίσει όλο τον κόσμο και να τον βρει. Είναι ένα παραμύθι με πλούσια φαντασία όπου νικά η δύναμη της αγάπης. …… Θα ακολουθήσει κατασκευή.
Υλικά που θα χρειαστούν: μαρκαδόροι ,ψαλίδι, κόλλα, λευκό και ρόζ αφρώδες υλικό, σύρμα πίπας, τούλι λευκό ή λευκό γκοφρέ.
Με την παιδαγωγό Ελένη Βαλαβάνη.
Για παιδιά 5-7 ετών, με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

Τετάρτη 24 /10/2018, ώρα 7:00 το απόγευμα
«Αφιέρωμα στην εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου»
Διαβάζουμε αποσπάσματα από τη σειρά παιδικών παραμυθιών «Παραμύθια και ιστορίες για όλο το χρόνο. Ο Οκτώβρης» και κατασκευάζουμε τις δικές μας μινιατούρες φανταράκια.
Υλικά που θα χρειαστούν: γλωσσοπίεστρα, αφρώδες υλικό (κίτρινο ή μπεζ και πράσινο), μαρκαδόρους, ρευστή κόλλα(τύπου ατλακόλ)
Με την παιδαγωγό Ελένη Βαλαβάνη.
Για παιδιά 5-7 ετών, με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

Τετάρτη 31/10/2018, ώρα 6:30 το απόγευμα
«Η ώρα του παραμυθιού»
«Άσε με να φάω μια ντομάτα» / Άννα Βουλγαράκη. Άργησε πολύ η ντομάτα για να καταλάβει ότι η κότα, που τσιμπούσε τους καρπούς της, ήταν μια αληθινή φιλενάδα. Γιατί, όταν αρρώστησε μέσα στο κατακαλόκαιρο ο περιβολάρης, η κότα ήταν εκείνη που φρόντιζε το πότισμα της ντομάτας. Οι καλοί φίλοι στις δυσκολίες φαίνονται!
Μετά την ανάγνωση θα φτιάξουμε ντοματούλες με χαρτόνια και αφρώδες υλικό.
Με τη βιβλιοθηκονόμο Ευγενία Χαρισίου.
Για παιδιά 4-6 ετών, με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

«Εργαστήρια Μουσικής προπαιδείας»
Πρόκειται να λειτουργήσουν στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών (Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3, τηλ. 2310324090
Γνωριμία με τα κρουστά όργανα, το αρμόνιο, με το ρυθμό και τους μουσικούς ήχους καθώς επίσης και εκμάθηση τραγουδιών.
Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 – 8 χρονών.
Υπεύθυνες των εργαστηρίων θα είναι οι καθηγήτριες μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Δεμερτζή Φύλλις και Στεφανίδου Θάλεια.
Τα εργαστήρια στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών θα ξεκινήσουν στις 16 Οκτωβρίου 2018 και θα γίνονται μέχρι το Μάιο του 2018 κάθε Τρίτη 5:30μμ.
Δηλώσεις συμμετοχών θα γίνονται δεκτές από 1/10/2018 έως 12/10/2018 ΜΟΝΟ με τη φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου – κηδεμόνα στη βιβλιοθήκη . Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Πραγματοποιούνται προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων για να γνωρίσουν τα παιδιά τη βιβλιοθήκη και να εξοικειωθούν με την ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων.
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή.

Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών
Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3, τηλ. 2310 324090

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα έως Tετάρτη : 2 μ.μ. – 8:30 μ.μ.
Πέμπτη – Παρασκευή : 8.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ