15.2 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΜουσικοκινητική αγωγή στην Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης.

Μουσικοκινητική αγωγή στην Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης.

Ένα πρόγραμμα τρίμηνης διάρκειας που θα ξεκινήσει 23 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή 5:30-6:30 το απόγευμα, για παιδιά 3-5 χρονών.

Η μουσικοκινητική αγωγή, είναι ένα σημαντικό κίνητρο για την αγάπη προς τον αθλητισμό και την τέχνη του χορού. Τα παιδιά, παρακολουθώντας τα μαθήματα μουσικοκινητικής καλούνται να μάθουν να κινούνται βάσει βασικών κινητικών δεξιοτήτων, ακούγοντας διαφορετικές μελωδίες και ρυθμούς και όλα αυτά με κύριο οδηγό τους τη φαντασία. Ένα όμως από τα σημαντικότερα οφέλη του χορού είναι ότι αναπτύσσει την εκφραστική ικανότητα των παιδιών, βοηθώντας τα να εκφράζονται μέσα από το σώμα τους και όχι μόνο με τις λέξεις. Τα παιδιά μαθαίνουν να κινούνται με τη μελωδία και να προσαρμόζουν τις κινήσεις τους ανάλογα με το ύφος και το ρυθμό της μουσικής. Και έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα μπορούν να κινούνται με χάρη, να εναρμονίζουν τα μέλη του σώματός τους και να προσαρμόζουν τη στάση του σώματός τους στην καθημερινότητά τους ανάλογα με τα συναισθήματά τους.

Τα μαθήματα μουσικοκινητικής αφορούν παιδιά ηλικίας 3-5 ετών και θα αποτελούνται από διάφορα μουσικοκινητικά παιχνίδια και δραστηριότητες με σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με τις κινήσεις του σώματός τους, την εναρμόνιση των κινήσεων τους με τη μουσική, την ενεργοποίηση της αντίληψης του χώρου και την καλλιέργεια της αγάπης προς την τέχνη του χορού.

Η επίδραση της Μουσικής στον άνθρωπο είναι πολύ ισχυρή, τόσο, που φθάνει μέχρι τα βάθη της ψυχής. Τί καλύτερο λοιπόν, από το να μάθουμε να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας μέσα από την κίνηση, με τη συνοδεία της μουσικής;

Με την εθελόντρια νηπιαγωγό Όλγα Μπατσιώκη.

Το τμήμα θα αποτελείται από 10 παιδιά και χρειάζεται να κάνετε προεγγραφή.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παιδική Άνω Πόλης

Κρίσπου 7, τηλ. 2310 200537

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ