22.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΜε σύγχρονο πρόσωπο στο διαδίκτυο ο Δήμος Θεσσαλονίκης – Σε πιλοτική λειτουργία...

Με σύγχρονο πρόσωπο στο διαδίκτυο ο Δήμος Θεσσαλονίκης – Σε πιλοτική λειτουργία η νέα ιστοσελίδα του

Με σύγχρονο πρόσωπο, πιο φιλικό για τον πολίτη, παρουσιάζεται στο εξής στο διαδίκτυο ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Η νέα, αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του Δήμου είναι έτοιμη και τίθεται σε πιλοτική λειτουργία.

«Η αναβάθμιση της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού μας στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Θέλουμε η σύγχρονη εκδοχή της διαδικτυακής πύλης του Δήμου να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο, που θα βελτιώσει την επικοινωνία κάθε πολίτη με τις δημοτικές υπηρεσίες», ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής, τονίζοντας ότι «ως Διοίκηση έχουμε επενδύσει στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, έχοντας ήδη ψηφιοποιήσει πάνω από 40 υπηρεσίες, ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα, άνετα και με διαφάνεια».

Έως τις 8 Μαΐου

Η αναβαθμισμένη εκδοχή της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία μέχρι και τις 8 Μαΐου. Στο διάστημα αυτό, μάλιστα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους αλλά και να διατυπώσουν τυχόν προτάσεις τους για τη νέα ιστοσελίδα, συμπληρώνοντας σχετική φόρμα που έχει αναρτηθεί. Από τις 9 Μαΐου το thessaloniki.gr θα παρουσιάζεται στους διαδικτυακούς επισκέπτες του με τη νέα μορφή του.

Για να δουν την αναβαθμισμένη εκδοχή της διαδικτυακής πύλης του Δήμου, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα πρέπει να επισκεφθούν το thessaloniki.gr και μέσω της παραπομπής «Θέλω από τον Δήμο» θα οδηγηθούν στο αντίστοιχο μπάνερ, που επιγράφεται «Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι έτοιμη… θέλουμε τη γνώμη σου».

Με νέα όψη και νέες δυνατότητες

Η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της ιστοσελίδας πραγματοποιήθηκε με στόχο η πλοήγηση να είναι φιλικότερη και πιο χρηστική, παρέχοντας σε κάθε πολίτη όλες τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η νέα ιστοσελίδα ανταποκρίνεται σε όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές τόσο για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των δημοτών όσο και για τη γνωριμία των επισκεπτών με την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και για τη διευκόλυνση των επιχειρηματιών μέσα από ειδική ενότητα για το επιχειρείν.

Μέσα από τη νέα ιστοσελίδα οι πολίτες μπορούν εύκολα και γρήγορα μεταξύ άλλων:

  • Να έχουν καλύτερη επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου
  • Να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στις e-υπηρεσίες και στα e-ραντεβού του Δήμου
  • Να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις και τις αποφάσεις που λαμβάνουν τα συλλογικά όργανα
  • Να μαθαίνουν τα δρώμενα και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον Δήμο
  • Να συνδέονται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης
  • Να έχουν ταχύτητα στην πλοήγηση τους
  • Να έχουν εύκολη πρόσβαση σε περιεχόμενο μέσω άμεσης αναζήτησης
  • Να εγγραφούν στο newsletter του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η νέα ιστοσελίδα είναι φιλική στη χρήση από άτομα με αναπηρίες μέσω της συμμόρφωσης με βάση το πρότυπο WCAG 2.0.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ