18.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσεις«Μαθαίνω, Προστατεύομαι, Βελτιώνομαι και Συνεισφέρω»

«Μαθαίνω, Προστατεύομαι, Βελτιώνομαι και Συνεισφέρω»

Με την Παιδεία και τη Γνώση να αποτελούν βασικούς πυλώνες προοπτικής και ανάπτυξης των κοινωνιών, η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων (DT&S) της Cisco και το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιών (ΚΜΟΠ), υλοποιούν το πρόγραμμα «Μαθαίνω, Προστατεύομαι, Βελτιώνομαι και Συνεισφέρω», στο κτίριο που στεγάζεται το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων (Παλαιά Δημοτικα Σφαγεία).

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 31/10/2022 και η πρώτη παρουσίαση της δράσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Στο πλαίσιο, της δράσης εντάσσονται εβδομαδιαίες επισκέψεις μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Δεύτερα (εκτός αργιών) για όλο το σχολικό έτος 2022-2023.

Στους ευρύτερους στόχους του προγράμματος, είναι η γνωριμία των μαθητών με την τεχνολογία, την καινοτομία και τις εφαρμογές τους στην καθημερινότητα, η επιμόρφωση τους για την ασφαλή τους πλοήγηση στο διαδίκτυο, τον σχολικό και τον διαδικτυακό εκφοβισμό και τους τρόπους αναγνώρισης, πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών bullying κ.α.. Στο πλαίσιο των επισκέψεων θα αναπτύσσονται εκπαιδευτικά σεμινάρια για θέματα άσκησης και υγιεινής διατροφής, κυκλοφοριακής συμπεριφοράς και αγωγής, αλλά και τεχνικές -από ειδικούς- για την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης θυμάτων καρδιακής ανακοπής. Στις δράσεις συμμετέχουν η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το CityLab, η GrcTech και το Kids Save Lives.

Στον ίδιο χώρο η Διεύθυνση Παιδείας, μετά την επιτυχία του 1ου κύκλου των εκπαιδευτικών εργαστηρίων Ρομποτικής και Ψηψιακών Δεξιοτήτων σε παιδιά, πραγματοποιεί δωρεάν και 2ο κύκλο εργαστήριων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα εργαστήρια ξεκίνησαν στις 31/10 και θα συνεχιστούν έως το τέλος της χρονιάς.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://thessaloniki.gr/%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%81%ce%bf%ce%bc%cf%80/?fbclid=IwAR2YEwo4x21PFyBEJwotmdEuliuyOnCMOQ5y4C1-vbyGLkjxnIy2a6fcGrc

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ