14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΜήνυμα της Αντιδημάρχου Παιδείας κ.Ιωάννας Κοσμοπούλου

Μήνυμα της Αντιδημάρχου Παιδείας κ.Ιωάννας Κοσμοπούλου

 

Μια χρονιά βάδισε στο τέλος της. Μια χρονιά δύσκολη, μια χρονιά παράξενη. Για μένα προσωπικά η χρονιά αυτή συμπεριελάμβανε τη μέγιστη τιμή που μου έγινε από τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, να αναλάβω καθήκοντα Αντιδημάρχου Παιδείας. Έργο δύσκολο και επίπονο, που όμως καθημερινά αγωνίζομαι να φέρω σε πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και πιστέψτε με η σκληρή δουλειά έχει αποτέλεσμα με απόλυτα ορατό αποτύπωμα στα σχολεία και την καθημερινή λειτουργία τους. Αρωγοί σ’ αυτήν την άοκνη προσπάθεια το Τμήμα Σχολικής Μέριμνας και οι άνθρωποι των Σχολικών Επιτροπών.

Παρά τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία, με το πάντα δραστήριο Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης υλοποιήσαμε πλήθος δράσεων: προγράμματα Δια Βίου Μάθησης με νέες ειδικότητες, όπως Ισπανικά, δημιουργία ιστοσελίδας, διακόσμηση, θερινή δημιουργική απασχόληση παιδιών, ενισχυτική διδασκαλία με φροντιστηριακά μαθήματα και ηλεκτρονικά βοηθήματα χορηγία των φροντιστηρίων arnos.gr, διαδικτυακά σεμινάρια για τη διδακτική της Ιστορίας και τον ελεύθερο χρόνο παιδιών-γονέων, μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα το 1821, βραβεύσεις αριστούχων μαθητών, στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (αναβατόρι στη Σχολή Τυφλών, Χριστουγεννιάτικο Δένδρο ευχών και στήριξη Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου, χορηγία ειδών πρώτης ανάγκης στη “Μέλισσα”), συνεργασία σε προγράμματα Erasmus και ανταλλαγών, που προώθησε με το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας.
Η αλήθεια είναι ότι είναι τόσο πολλά, που ίσως ξέχασα κάτι. Θα προσπαθήσω όμως να τα επαναφέρω στη μνήμη όλων μας παραθέτοντας το ανάλογο φωτογραφικό υλικό.
Ευχαριστώ από καρδιάς τους συνεργάτες μου κι εύχομαι σε όλους μια χαρούμενη και δημιουργική χρονιά με υγεία και αγάπη!
Ιωάννα Κοσμοπούλου
Αντιδήμαρχος Παιδείας
Δήμου Θεσσαλονίκης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ