14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΔιεύθυνση ΠαιδείαςΑθλητισμόςΜήνυμα της Αντιδημάρχου Παιδείας Ιωάννας Κοσμοπούλου για την Εθνική Επέτειο της 25ης...

Μήνυμα της Αντιδημάρχου Παιδείας Ιωάννας Κοσμοπούλου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Ιωάννα Κοσμοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση :
Πριν 201 χρόνια ένας “μικρός” λαός έβγαλε απ’ τα σεντούκια τα σπαθιά και τα βόλια -απειροελάχιστα σε σχέση με την υπεροπλία του εχθρού- κι έδωσε τον “νυν υπέρ πάντων αγώνα”. Κι απ’ αυτόν τον ξεσηκωμό, σύμβολο ηρωισμού για όλον τον πλανήτη, γεννήθηκε ένα ευρωπαϊκό κράτος με θεσμούς και νόμους, που υπερπήδησε 400 χρόνια ζόφου κι ας μην είχε βιώσει την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό.
Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να τιμούμε έμπρακτα τη μνήμη των προγόνων μας, ένας είναι ο δρόμος: η σκληρή δουλειά και η συνεχής προσπάθεια για το καλό της πατρίδας. Είναι ο καθημερινός αγώνας που δίνουν χιλιάδες άνθρωποι: η δασκάλα στο ακριτικό νησί, ο γιατρός που παλεύει με πενιχρά μέσα σ’ ένα απομακρυσμένο κέντρο υγείας, αλλά και όλο το προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας με την υπεράνθρωπη μάχη που δίνει δύο χρόνια τώρα, αυτός που εργάζεται άοκνα κι έντιμα ακόμη και αργίες για να εξασφαλίσει μια όσο το δυνατόν πιο ομαλή καθημερινότητα στους συμπολίτες του.
Την κάθε χώρα, αλλά και την ιστορία, τη φτιάχνουν οι ήρωες της. Κι αυτοί είναι οι καθημερινοί και συνήθως ανώνυμοι άνθρωποι. Τέτοιοι ήταν κι αυτοί που ξεσηκώθηκαν πριν 201 χρόνια και βαδίζοντας έναν δρόμο θυσίας και αίματος μας χάρισαν την Ελευθερία μας. Ας τιμήσουμε αυτό το δώρο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ