18.9 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΜάιος 2018: Δράσεις για παιδιά της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης 40 Εκκλησιών

Μάιος 2018: Δράσεις για παιδιά της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης 40 Εκκλησιών

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη 40 Εκκλησιών
(Γ. Βιζυηνού 57, τηλέφωνο 2310 203443)

Μάιος 2018

Αγγλικά για παιδιά
Η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη 40 Εκκλησιών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει για τη δημιουργία ενός τμήματος με στόχο μία ευχάριστη, πρώτη επαφή με την αγγλική γλώσσα μέσα από παραμύθια, παιχνίδια ,τραγούδια και χορό για παιδιά Α και Β τάξης δημοτικού για τον μήνα Μάιο.
Έναρξη Πέμπτη 10/5/18,  5:30 – 6:30 το απόγευμα.
Με την καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ Μαριάνα Μπόμπ.
Με προεγγραφή.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές με τη φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου κηδεμόνα στη βιβλιοθήκη (Γ. Βιζυηνού 57) ή τηλεφωνικά στο 2310 203443

«Η ώρα του παραμυθιού» 
Παρασκευή 7:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.

Παρασκευή 4 Μαΐου, 7:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.
«Το λιοντάρι και το ποντίκι»Ένα τόσο δα μικρό ποντικάκι πόσο χρήσιμο μπορεί να φανεί στο μεγαλόσωμο και δυνατό βασιλιά του δάσους, το λιοντάρι; Μέσα από τους απλούς και διδακτικούς μύθους του Αισώπου με πρωταγωνιστές συνήθως τα ζωάκια τα παιδιά γνωρίζουν τον αρχαίο μυθοποιό και παράλληλα διδάσκονται από τα παθήματα των ζώων. Στη συνέχεια ζωγραφίζουμε εικόνες από το μύθο.
Με τη Μαγδαληνή Μπανάβα, εκπαιδευτικό.
Για παιδιά 5-8 χρονών με προεγγραφή.

Παρασκευή 11 Μαΐου, 7:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.
«Η αλεπού και ο κόρακας»Η αλεπού, γνωστή για την απάτη και την πονηριά της, μηχανεύεται κάθε τρόπο προκειμένου να εξασφαλίσει την τροφή της. Ο κόρακας όμως θα πέσει τελικά στην παγίδα της; Μέσα από τους απλούς και διδακτικούς μύθους του Αισώπου με πρωταγωνιστές συνήθως τα ζωάκια τα παιδιά γνωρίζουν τον αρχαίο μυθοποιό και παράλληλα διδάσκονται από τα παθήματα των ζώων.  Στη συνέχεια θα φτιάξουμε μια μάσκα με τη μορφή της αλεπούς και θα δραματοποιήσουμε το διάλογο της αλεπούς με τον κόρακα.
Με τη Μαγδαληνή Μπανάβα, εκπαιδευτικό.
Για παιδιά 5-8 χρονών με προεγγραφή.

Παρασκευή 18 Μαΐου, 7:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.
«Ο ψεύτης βοσκός»Ένας μικρός και άπειρος βοσκός κοροϊδεύει τους συγχωριανούς του σκαρώνοντας ψέματα για να διασκεδάσει και να περάσει την ώρα του. Θα είναι όμως εξίσου διασκεδαστικό και το τέλος του παιχνιδιού του; Μέσα από τους απλούς και διδακτικούς μύθους του Αισώπου με πρωταγωνιστές συνήθως τα ζωάκια τα παιδιά γνωρίζουν τον αρχαίο μυθοποιό και παράλληλα διδάσκονται από τα παθήματα των ζώων.  Στη συνέχεια θα φτιάξουμε χειροτεχνία το προβατάκι του βοσκού.
Με τη Μαγδαληνή Μπανάβα, εκπαιδευτικό.
Για παιδιά 5-8 χρονών με προεγγραφή.

Παρασκευή 25 Μαΐου, 7:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.
 «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας» Καλοκαίρι. Ένα μυρμήγκι ολημερίς κουβαλάει με κόπο το σιτάρι και γεμίζει τις αποθήκες της μυρμηγκοφωλιάς. Ένας τζίτζικας ολημερίς τραγουδάει και απολαμβάνει την καλοπέραση. Ο χειμώνας όμως σε λίγο θα έρθει…  Μέσα από τους απλούς και διδακτικούς μύθους του Αισώπου με πρωταγωνιστές συνήθως τα ζωάκια τα παιδιά γνωρίζουν τον αρχαίο μυθοποιό και παράλληλα διδάσκονται από τα παθήματα των ζώων.
Στη συνέχεια ζωγραφίζουμε.
Με τη Μαγδαληνή Μπανάβα, εκπαιδευτικό.
Για παιδιά 5-8 χρονών με προεγγραφή.

Δράσεις για παιδιά

Τετάρτη 2/5/18, 7:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.
«Μπίλυ ο ανάποδος» Sam McCullen. O Mπίλυ είναι πολύ διαφορετικός από τους άλλους ανθρώπους. Tα πάντα επάνω του είναι ανάποδα. Tα μαλλιά του πετάνε στο πλάι, τα εσώρουχά του είναι πάνω από τα ρούχα του, η γραβάτα του κρέμεται στην πλάτη του και όταν μιλάει, οι λέξεις δεν κάθονται με τίποτα στη σειρά τους!
Ένα πρωτότυπο βιβλίο που θα μαγέψει τα παιδιά με τις υπέροχες εικόνες του και θα τα διασκεδάσει με τα καμώματα του μικρού ήρωα και τη συνήθειά του να μιλάει ανάποδα.  Στη συνέχεια θα φτιάξουμε τα δικά μας ανάποδα ανθρωπάκια.
Παραστατική αφήγηση με τη Σοφία Δουμανίδου, εκπαιδευτικό.
Για παιδιά 5-8 χρονών με προεγγραφή.

Τρίτη 8 Μαΐου, 7:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.
«Αφιέρωμα στη Γιορτή της Μητέρας»
Διαβάζουμε ιστορίες και ποιήματα για τη μητέρα, φτιάχνουμε χάρτινες πολύχρωμες ανθοδέσμες και περίτεχνες κάρτες, όπου γράφουμε τα συναισθήματά μας και την αγάπη μας για τη μητέρα μας.
Με τη Μαγδαληνή Μπανάβα, εκπαιδευτικό.
Για παιδιά 5-8 χρονών με προεγγραφή.

Δευτέρα 14/5/18, 7:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.
«Η ακίνητη πριγκίπισσα» Νανά Μαρμαρά – Δαγιόγλου Η πανέμορφη πριγκίπισσα Σοφί, το μοναδικό παιδί της βασιλικής οικογένειας, βαριέται ακόμα και να σηκωθεί από το κρεβάτι της.  Γι’ αυτό και στέλνει στη θέση της τη Μαργαρίτα, την κυρία επί των τιμών, να παρακολουθήσει εκείνη τα μαθήματα που σοφοί δάσκαλοι από όλη τη χώρα θα παρέδιδαν ειδικά γι’ αυτήν. Τι θα κάνει όμως η Σοφί όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος θα επιλέξει τη Μαργαρίτα αντί γι’ αυτήν; Παραστατική αφήγηση με τη Βαλεντίνη Παπαγεωργίου, δημοσιογράφο.
Για παιδιά 5-8 χρονών με προεγγραφή.

Τρίτη 15 Μαΐου, 09:30 – 11:30 π.μ.
«Γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη»
Υποδεχόμαστε τα τμήματα Α1 και Α2 του 31ου Δημοτικού Σχολείου των 40 Εκκλησιών, περιηγούμαστε στη βιβλιοθήκη, μαθαίνουμε πως λειτουργεί, διαβάζουμε το παραμύθι «Άλλος με το πλοίο» της Φρόσως Χατόγλου και ζωγραφίζουμε.
Με τη Μαγδαληνή Μπανάβα, εκπαιδευτικό.

Τρίτη 22 Μαΐου, 7:00 μ.μ.  – 8:00 μ.μ.
«Ο μικρός κάστορας και η ηχώ»
Παραστατική αφήγηση του παραμυθιού «Ο μικρός κάστορας και η ηχώ». Ένα υπέροχο παραμύθι που αναφέρεται στη μοναξιά και τη φιλία. Μέσα από τις σελίδες του τα παιδιά θα γνωρίσουν τα ζώα της λίμνης και την έννοια της ηχούς, θα διασκεδάσουν παίζοντας παιχνίδια και κάνοντας χειροτεχνίες.<
Με την Ελένη Κοϊδάκη, φιλόλογο, και τη Μαγδαληνή Μπανάβα, εκπαιδευτικό.
Για παιδιά από 5 ετών με προεγγραφή.

Τρίτη 29 Μαΐου, 7:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.
«Αν ήμουν κι εγώ ένας ιππότης…»Μέσα από τρισδιάστατα βιβλία τα παιδιά γνωρίζουν τους ιππότες, την εκπαίδευσή τους, την πανοπλία τους, τη ζωή τους και τις καθημερινές τους ενασχολήσεις μέσα στο κάστρο, τους κινδύνους, που διατρέχουν, αλλά και την αφοσίωση τους στο βασιλιά.  Στη συνέχεια κατασκευάζουμε κι εμείς το δικό μας κάστρο.
Με τη Μαγδαληνή Μπανάβα, εκπαιδευτικό.
Για παιδιά από 6 ετών με προεγγραφή.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ