22.9 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 20 - 27/04/2024 Πάσχα στο Άγιον Όρος Φωτογραφική Έκθεση

ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 20 – 27/04/2024 Πάσχα στο Άγιον Όρος Φωτογραφική Έκθεση

Η Αγιορειτική Εστία συμμετέχει στις εκδηλώσεις της «Λατρευτικής Εβδομάδας»,  εν όψει του Πάσχα, με τη φωτογραφική έκθεση που αποτελεί επιλογή φωτογραφιών με θέμα τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στην Αθωνική Πολιτεία, από 22 Απριλίου έως 13 Ιουνίου 2024. 
Οι φωτογραφίες προέρχονται από το  φωτογραφικό αρχείο της Αγιορειτικής Εστίας και είναι αποτέλεσμα συνεργασιών με καταξιωμένους και διεθνούς φήμης φωτογράφους, που κατά καιρούς, επισκεπτόμενοι το Άγιον Όρος, απαθανάτιζαν εικόνες από τη λειτουργική ζωή και τον καθημερινό βίο των αγιορειτών πατέρων.
Η συγκεκριμένη θεματική επικεντρώνεται στις ακολουθίες και στο τυπικό της εβδομάδας των Παθών, της Ανάστασης και της λιτανείας της Παναγίας του Αξιον Εστί και της Πορταΐτισσας, που πραγματοποιούνται την τρίτη ημέρα του Πάσχα.
Οι φωτογράφοι, των οποίων έργα τους θα παρουσιαστούν, είναι οι: μοναχός ΓΑΒΡΙΗΛ ΦΙΛΟΘΕΪΤΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ  ΠΟΥΠΗΣ,  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ,  ALI BOROVALI,  TOMASZ MOSCICKI,  VALERY BLIZNYOUK,  ZBIGNIEW KOSC,  ZORAN PURGER.
Η έκθεση πλαισιώνεται  με αγιογραφικές παραστάσεις των άγιων ημερών,  βυζαντινών εικόνων – κειμηλίων από το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου (Παναγούδας) και υλοποιείται με την πολύτιμη συνεργασία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεου, ο οποίος θα τελέσει και τα εγκαίνια της έκθεσης τη Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 20:00.
Εκθεσιακός χώρος της Αγιορειτικής Εστίας, Εγνατίας 109 Θεσσαλονίκη.
Τηλ. 2310-263308 info@agioritikiestia.gr
Περισσότερες πληροφορίες:  www.agioritikiestia.gr 

Αναλυτικές πληροφορίες και ολόκληρο το πρόγραμμα της Λατρευτικής Εβδομάδας στο : e-thessalonikiculture.gr

Δείτε το βίντεο εδω

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Απευθείας Ανάθεση που αφορά στη «Συντήρηση – Επισκευή (επιδιόρθωση βλαβών και δυσλειτουργιών) και πιστοποίηση λειτουργίας του εξοπλισμού του Δημοτικού Δικτύου Σταθμών Μέτρησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Μετεωρολογικών Παραμέτρων (αναλυτές ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης, μετεωρολογικά αισθητήρια, βαθμονομητές, φιάλες, ροόμετρα, μηχανογραφική υποδομή, όργανα ελέγχου του κυκλοφοριακού θορύβου/ηχόμετρα και λοιπός βοηθητικός εξοπλισμός) και του Δημοτικού Δικτύου αισθητήρων IoT AIRTHINGS (αισθητήρων IoT μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης και μετεωρολογικών παραμέτρων, μαζί με την υποδομή εγκατάστασης των αισθητήρων (σταθμών), των φωτοβολταϊκών διατάξεων, των ηλεκτρικών συσσωρευτών και του λογισμικού συλλογής, επικοινωνίας, μεταφοράς, αποθήκευσης και διαχείρισης των μετρήσεων των αισθητήρων) για δύο έτη», αποκλειστικά για την ομάδα 7 της υπ’ αριθμ. 9/2023 μελέτης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Πρασίνου & Περιβάλλοντος Δήμου Θεσσαλονίκης, π.δ. 9.920,00 με Φ.Π.Α. 24%