13.6 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΚ. Ζέρβας: Φάρος κατά του ρατσισμού το Μουσείο Ολοκαυτώματος – Δεν τίθεται...

Κ. Ζέρβας: Φάρος κατά του ρατσισμού το Μουσείο Ολοκαυτώματος – Δεν τίθεται εν αμφιβόλω η δέσμευση για ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας ως πάρκου μνήμης

Την προσωπική του προσήλωση στον στόχο της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος αλλά και της ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας ως πάρκου μνήμης κατά τον καλύτερο αλλά και ταχύτερο δυνατό τρόπο επανέλαβε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην κεντρική τοποθέτησή του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Από τον χώρο μπροστά από το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, όπου φιλοξενήθηκε σήμερα (30/01) η εκδήλωση μνήμης, ο κ. Ζέρβας έστειλε για ακόμη μία φορά το μήνυμα ότι η δέσμευσή του για δημιουργία πάρκου μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας «με τον καλύτερο και συντομότερο δυνατό τρόπο και με αυτονόητη την κεντρική θέση του γλυπτού που είναι αφιερωμένο στο Ολοκαύτωμα δεν πρέπει ποτέ να τεθεί εν αμφιβόλω».

Συγχρόνως, ο κ. Ζέρβας έκανε ξεχωριστή αναφορά στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναφορικά με την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, για το οποίο είπε χαρακτηριστικά ότι θα αποτελέσει «φάρο κατά της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού, μια αναμμένη δάδα τιμής και μνήμης».

Στο θέμα της δημιουργίας του Μουσείου Ολοκαυτώματος, όπως τόνισε, «ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ρόλο πρωταγωνιστικό, ρόλο επισπεύδουσας δύναμης». Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ζέρβας, ο Δήμος προχώρησε αποφασιστικά με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, παραχωρώντας έντεκα στρέμματα, ώστε «αυτό το εμβληματικό έργο «να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην καλύτερη δυνατή θέση, με προσβάσεις και όλα όσα του πρέπουν για όλα όσα συμβολίζει».

«Όλη η πόλη είναι σήμερα εδώ, μαζί. Για να διατρανώσει πως ποτέ δεν ξέχασε. Η πόλη θυμάται. Η πόλη τιμά», είπε στον χαιρετισμό του ο κ. Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ότι «στη Θεσσαλονίκη, στην άλλοτε ‘Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων’, τιμάται η μνήμη χιλιάδων συμπολιτών μας που εξοντώθηκαν με τον πιο αποτρόπαιο, φρικώδη τρόπο που γνώρισε ποτέ η ανθρώπινη ιστορία».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ