18.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΚ. Ζέρβας: Διακόσια ένα χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση αγωνιζόμαστε για ευημερία...

Κ. Ζέρβας: Διακόσια ένα χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση αγωνιζόμαστε για ευημερία και ανάπτυξη – Η Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια στην προσπάθεια

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 συμμετείχε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Με την ολοκλήρωση της παρέλασης, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο κ. Ζέρβας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα, για το έθνος όπου γης. Γιορτάζουμε τον Αρχαγγελικό Χαιρετισμό, γιορτάζουμε τη Μητέρα Παναγία, την προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων. Γιορτάζουμε όμως και την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα, που ξεκίνησε το 1821. Ήταν ένας αγώνας δύσκολος, πρωτοπόρος, όμως κι ένας αγώνας δίκαιος, ο οποίος κατέληξε σε επιτυχία, ακριβώς γιατί οι Έλληνες πολέμησαν για την ελευθερία. Αυτήν την ελευθερία σήμερα, 200+1 χρόνια μετά, εξακολουθούμε να την προστατεύουμε, όπως επίσης αγωνιζόμαστε για κοινωνική συνοχή, αγωνιζόμαστε, για να είναι η χώρα μας πάντα σε ένα πλαίσιο ευημερίας και ανάπτυξης. Η Θεσσαλονίκη, η πόλη μας, έπαιζε και θα παίζει σε αυτήν τη διαρκή προσπάθεια πρωταγωνιστικό ρόλο. Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες».

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε καταθέσει στεφάνι στο Ηρώον του Γ΄ Σώματος Στρατού και είχε παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ