33.2 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΣΟΔΘΆρθρα - ΚριτικέςΚριτική για το «Gala Rossini–Gounod» από τη ΣΟΔΘ

Κριτική για το «Gala Rossini–Gounod» από τη ΣΟΔΘ

Ήμασταν εκεί για εσάς. To stellasview.gr βρέθηκε την Παρασκευή  2/11 στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης ‘’Gala Rossini–Gounod’’ στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ και έζησε μια μοναδική εμπειρία.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης αφιέρωσε πιο συγκεκριμένα, αυτήν τη συναυλία στην επέτειο των 150 χρόνων από τον θάνατο του Ιταλού συνθέτη του bel canto Gioacchino Rossini, καθώς και στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Γάλλου συνθέτη,  εκφραστή της γαλλικής Opéra lyrique, Charles Gounod. Η Σ.Ο.Δ.Θ. φιλοξένησε μάλιστα  ανερχόμενους νέους λυρικούς τραγουδιστές, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειάς της να συμβάλλει στην ανάδειξη της νέας γενιάς των καλλιτεχνών προσφέροντάς τους εμπειρίες μουσικής πράξης.

Οι νέοι τραγουδιστές ερμήνευσαν ειδικότερα άριες από γνωστές όπερες του G. Rossini και της όπερας Faust, της πιο γνωστής από τα 12 λυρικά έργα που συνέθεσε ο Charles Gounod, με το πρώτο μέρος της συναυλίας να κλείνει με το περίφημο ντουέτο των δύο γατών, που για τη βραδιά αυτή ερμηνεύτηκε από ‘’τέσσερις’’. Στο δεύτερο δε, μέρος εκτελέστηκε η Συμφωνία αρ. 1 σε ρε μείζονα του Gounod υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, Γερμανού μαέστρου, Jens Georg Bachmann με μεγάλη σταδιοδρομία στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

Η μεσόφωνος Σταματία Μολλούδη, μια έμπειρη με σπουδές στο εξωτερικό μουσικός, μάγεψε κυριολεκτικά το κοινό με την ερμηνεία της και τη γλυκύτητα της λυρικής φωνής της. Με την cavatina Cruda sorte της Isabella από το έργο L’italiana in Algeri και τη δεύτερη cavatina aria Una voce poco fa της Rosina από το έργο Il barbiere di siviglia του G. Rossini απέδειξε πόσο δεινή ερμηνεύτρια είναι.

Η ελαφριά λυρική σοπράνο Σοφία Μπερμπερίδου ερμήνευσε την aria με recitativo Sombre foret της Mathilde από το έργο Guglielmo Tell toy G.Rossini όπου με τη γλυκύτητα της χροιάς της ταξίδεψε το κοινό, χαρίζοντας μας μία τω όντι ικανή ερμηνεία.

Ο λυρικός βαρύτονος Γιώργος Σοφιανίδης ερμηνεύοντας το Un dotor della mia sorte, aria Don Bartolo από το έργο Il barbiere di Siviglia και την aria Le femmine d’Italia από το έργο L’italiana in algeri του G.Rossini μας πρόσφερε  μια καταρχήν αξιοπρεπή ερμηνεία.

Ενώ η λυρική σοπράνο Δανάη Κυρίτση, η οποία τραγούδησε την aria με recitativo Oh Dieu! Que des bijoux. . . Ah! je ris de me voir από το έργο Faust της Marguerite του C. Gounod  υπήρξε κάτι παραπάνω από διεκπεραιωτική.

Σε γενικές γραμμές η εμπειρία που ζήσαμε ήταν μαγευτική και ελπίζουμε να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους ταλαντούχους λυρικούς τραγουδιστές της πόλης μας να ξεδιπλώσουν στο κοινό το ταλέντο τους.

Κριτική: Eυθύμιος Ιωαννίδης

 

Κριτική για το “Gala Rossini–Gounod” από τη ΣΟΔΘ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο