18.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΒιβλιοθηκώνΚαλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 "Αγαπημένα δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ...

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 “Αγαπημένα δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο” στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018

Αγαπημένα δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ…. τον κόσμο

«Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» είναι το θέμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, στην οποία συμμετέχουν οι Περιφερειακές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης μαζί με άλλες 148 βιβλιοθήκες όλης της χώρας, μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Αυτό το καλοκαίρι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι ζωής στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται τα αγαπημένα δεδομένα. Αυτό το καλοκαίρι θα παρατηρήσουμε και θα μετρήσουμε μαζί με τα παιδιά τον κόσμο μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 ξεκινά την Τετάρτη 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου. Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών που θα συμμετάσχουν σε αυτή θα υλοποιήσουν μία σειρά εργαστηρίων που θα επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στην παρατήρηση, την καταγραφή, την ερμηνεία και την αξιολόγηση γεγονότων, φαινομένων και συμπεριφορών μέσα από καινοτόμες μεθοδολογικές προσεγγίσεις παιδαγωγικής.

Οι Περιφερειακές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετέχουν για 7η συνεχόμενη χρονιά και διοργανώνουν δράσεις για τα παιδιά της πόλης μας.

Σας προσκαλούν  να λάβετε μέρος σε ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό καλοκαίρι!

Το πρόγραμμα δράσεων της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης Δελφών (Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3, τηλ. 2310 324090) είναι το ακόλουθο:

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 ,       6:30-8:00, το απόγευμα

ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
Για να ξεκινήσει η γιορτή πρέπει να μετρήσουμε, να κόψουμε, να κρεμάσουμε, να ψάξουμε στα λεξικά, να ψάξουμε στα ράφια για να τα έχουμε όλα έτοιμα για το καλοκαίρι.

Με τις  βιβλιοθηκονόμους  Ευγενία Χαρισίου και  Κυριακή Καμασαρίδου.

Για όλα τα παιδιά. Με προεγγραφή.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018,        6:30-8:00  απόγευμα

ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Ένας κήπος φιλικός στις μέλισσες
Οι μέλισσες έχουν φυτά που τα προτιμούν για το νέκταρ τους. Φτιάχνοντας έναν μικρό κήπο με φυτά όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, μαντζουράνα ή τριφύλλι τις προσκαλείτε να βρουν μέσα στην πόλη έναν τόπο για να συλλέξουν την τροφή τους.

Με την εθελόντρια αρχιτέκτονα – εικαστικό Έλενα Χρυσαφίδου.

Για όλα τα παιδιά. Με προεγγραφή.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018,        11:00- 12:30   πρωί.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ
Μια οικογενειακή φωτογραφία, ένα κειμήλιο μπορούν να αφηγηθούν μικρές ιστορίες της οικογένειάς σου. Μιλούν για ταξίδια και μετακινήσεις, για όνειρα που έγιναν πραγματικότητα, για συναντήσεις που καθόρισαν μια ζωή. Οι μικρές ιστορίες κάθε παιδιού ενώνονται και αφηγούνται τη μεγάλη Ιστορία.

Με την εθελόντρια αρχιτέκτονα – εικαστικό Έλενα Χρυσαφίδου.

Για παιδιά 7-14 ετών. Με προεγγραφή.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018,        11:00- 12:30    πρωί.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω
Να πετάω στο διάστημα, να γιατρεύω ανθρώπους, να πλάθω ψωμί, να μαγειρεύω γλυκά και αλμυρά, να σχεδιάζω κτίρια, να χορεύω, να παίζω μουσική. Όλες οι δυνατότητες είναι ανοιχτές μπροστά μας κι εμείς μαθαίνουμε τα επαγγέλματα του σήμερα και του μέλλοντος για να ξέρουμε όταν θα πρέπει να αποφασίσουμε.

Με τις  βιβλιοθηκονόμους  Ευγενία Χαρισίου, Κυριακή Καμασαρίδου.

Για παιδιά 4-7  ετών. Με προεγγραφή.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018,       10:00- 11:30    πρωί.

«ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ»: Βόλτα στην πόλη – καταγραφή συμπεριφορών
Βγαίνουμε βόλτα στην πόλη και καταγράφουμε ανθρώπους που γελάνε, που συζητάνε, αγκαλιάζονται, φωνάζουν, θυμώνουν. Οι συμπεριφορές τους δίνουν τον τόνο στο ρυθμό της πόλης.

Με την εθελόντρια αρχιτέκτονα – εικαστικό Έλενα Χρυσαφίδου.

Για παιδιά 7-12  ετών. Με προεγγραφή.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018,       11:00- 12:30    πρωί.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: Τα ρούχα μου
Ντύνουμε μια χάρτινη κούκλα στο μπόι μας με τα αγαπημένα μας ρούχα.

Με την εθελόντρια αρχιτέκτονα – εικαστικό Έλενα Χρυσαφίδου.

Για παιδιά 4-7  ετών. Με προεγγραφή.

Παρασκευή  7 Σεπτεμβρίου 2018,       11:00- 12:30   πρωί.

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ
Καταγράφουμε τους αποχαιρετισμούς και τα «του χρόνου» και γιορτάζουμε το κλείσιμο ενός ακόμη καλοκαιριού που περάσαμε μαζί.

Με τις  βιβλιοθηκονόμους  Ευγενία Χαρισίου και Κυριακή Καμασαρίδου.

Για όλα τα παιδιά. Με προεγγραφή.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή (τηλεφωνική ή με την παρουσία σας). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών
Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3,
τηλ. 2310324090

p.vivlio.delfon@thessaloniki.gr  

https://www.facebook.com/p.bibldelfwn/?fref=ts 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ