22.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΚαλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης

«Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» είναι το θέμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, στην οποία συμμετέχουν οι Περιφερειακές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης μαζί με άλλες 148 βιβλιοθήκες όλης της χώρας, μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Αυτό το καλοκαίρι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι ζωής στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται τα αγαπημένα δεδομένα. Αυτό το καλοκαίρι θα παρατηρήσουμε και θα μετρήσουμε μαζί με τα παιδιά τον κόσμο μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Η αφετηρία του ταξιδιού είναι πάντα η βιβλιοθήκη, ένας χώρος συνώνυμος της γνώσης και της εμπειρίας, της δημιουργικότητας και της δημιουργίας. Το καλοκαίρι του 2018, χρονιά αφιερωμένη στα μαθηματικά από την ελληνική μαθηματική εταιρεία, δίνουμε έμφαση στους αριθμούς, στη στατιστική, την έρευνα και την επικοινωνία. Οι αριθμοί και τα δεδομένα αποτελούν ένα υλικό δημιουργίας και, συνάμα, ένα εργαλείο επικοινωνίας.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 ξεκινά την Τετάρτη 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου. Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών που θα συμμετάσχουν σε αυτή θα υλοποιήσουν μία σειρά εργαστηρίων που θα επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στην παρατήρηση, την καταγραφή, την ερμηνεία και την αξιολόγηση γεγονότων, φαινομένων και συμπεριφορών μέσα από καινοτόμες μεθοδολογικές προσεγγίσεις παιδαγωγικής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι Βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr και μοιράζονται τις ερευνητικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2018gr

Οι Περιφερειακές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετέχουν για 7η συνεχόμενη χρονιά και διοργανώνουν δράσεις για τα παιδιά της πόλης μας.

Σας προσκαλούν να λάβετε μέρος σε ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό καλοκαίρι!

Μπορείτε να βρείτε τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης στους παρακάτω συνδέσμους:

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου     https://goo.gl/KLzSWz
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κ. Τούμπας     https://goo.gl/gwvAmH
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Α. Τούμπας      https://goo.gl/tkLXFA
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως   https://goo.gl/uHNC9j
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Τριανδρίας     https://goo.gl/o1HJmH
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη 40 Εκκλησιών    https://goo.gl/iL6Ap3
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Σταθμού    https://goo.gl/p1qmsr
Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου    https://goo.gl/dSvusf
Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών    https://goo.gl/FiEywt
Παιδική Βιβλιοθήκη Α. Πόλης    https://goo.gl/SUKXJP
Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας     https://goo.gl/Dw2apy
Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης    https://goo.gl/he7UQc
Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη     https://goo.gl/XcV75v

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή (τηλεφωνική ή με την παρουσία σας) στην βιβλιοθήκη που σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε την εκδήλωση. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ