18.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΚαλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018. Αγαπημένα δεδομένα – Παρατηρώ και...

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018. Αγαπημένα δεδομένα – Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο στην Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018
Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Αγαπημένα δεδομένα – Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο

ΙΟΥΝΙΟΣ
• Τετάρτη 20 Ιουνίου, 18:30-20:00, το απόγευμα
ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ. Για να ξεκινήσει η γιορτή πρέπει να μετρήσουμε, να κόψουμε, να κρεμάσουμε, να ψάξουμε στα λεξικά, να ψάξουμε στα ράφια για να τα έχουμε όλα έτοιμα για το καλοκαίρι.
Με το προσωπικό της βιβλιοθήκης
Για όλα τα παιδιά. Με προεγγραφή.

• Τρίτη 26 Ιουνίου 18:30-19:30, το απόγευμα
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Ένας κήπος φιλικός στις μέλισσες. Οι μέλισσες έχουν φυτά που τα προτιμούν για το νέκταρ τους. Φτιάχνοντας έναν μικρό κήπο με φυτά όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, μαντζουράνα ή τριφύλλι τις προσκαλείτε να βρουν μέσα στην πόλη έναν τόπο για να συλλέξουν την τροφή τους.
Με τη φιλόλογο Ευθυμία Γκοντοπούλου
Για όλα τα παιδιά. Με προεγγραφή

ΙΟΥΛΙΟΣ
• Τρίτη 3 Ιουλίου, 11:00-12:30, το πρωί
«ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Τα ρούχα. Οι φωτογραφίες γίνονται υλικό για να καταγράψουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Γίνονται αφετηρία για να παρατηρήσουμε τα ρούχα ανθρώπων από άλλες εποχές και άλλα μέρη.
Με τη φιλόλογο Ευθυμία Γκοντοπούλου
Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή

• Τετάρτη 4 Ιουλίου, 11:00-12:30, το πρωί
ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ. Μια οικογενειακή φωτογραφία, ένα κειμήλιο μπορούν να αφηγηθούν μικρές ιστορίες της οικογένειάς σου. Μιλούν για ταξίδια και μετακινήσεις, για όνειρα που έγιναν πραγματικότητα, για συναντήσεις που καθόρισαν μια ζωή. Οι μικρές ιστορίες κάθε παιδιού ενώνονται και αφηγούνται τη μεγάλη Ιστορία.
Με τη φιλόλογο Ευθυμία Γκοντοπούλου και την καθηγήτρια Αγγλικής φιλολογίας Λουμινίτσα Μαριάνα Μπομπ
Για παιδιά 7-14 ετών. Με προεγγραφή

• Δευτέρα 9 Ιουλίου, 18:30-20:00, το απόγευμα
«ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Τα μέσα μεταφοράς. Οι φωτογραφίες γίνονται υλικό για να καταγράψουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Γίνονται αφετηρία για να παρατηρήσουμε τα μέσα από άλλες εποχές και άλλα μέρη.
Με τη φιλόλογο Ευθυμία Γκοντοπούλου και την εικαστικό Σταυρούλα Καπιώτου
Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή

• Τρίτη 10 Ιουλίου, 11:00-12:30, το πρωί
ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: Το παλάτι της μνήμης. Το παλάτι της μνήμης είναι μια φανταστική τοποθεσία στο μυαλό σου μπορεί κανείς να φυλάει εικόνες που θέλει να κρατήσει στη μνήμη του. Ελάτε να χτίσουμε ένα!
Με την εικαστικό Σταυρούλα Καπιώτου και την καθηγήτρια Αγγλικής φιλολογίας Λουμινίτσα Μαριάνα Μπομπ
Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
• Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, 11:00-12:30, το πρωί
ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ. Καταγράφουμε τους αποχαιρετισμούς και τα «του χρόνου» και γιορτάζουμε το κλείσιμο ενός ακόμη καλοκαιριού που περάσαμε μαζί.
Με το προσωπικό της βιβλιοθήκης
Για όλα τα παιδιά.

Ποιες φράσεις με αριθμούς συνάντησες στο βιβλίο σου χτες. Σε όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας μαζεύουμε τις φράσεις με τους αριθμούς που συναντήσαμε στο βιβλίο που διαβάσαμε και φτιάχνουμε το πανό του καλοκαιριού.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή (τηλεφωνική ή με την παρουσία σας). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας
Αρχαιοτήτων 13
2310 616076

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ