26.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΗ ώρα του παραμυθιού στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη (Νοέμβριος 2017)

Η ώρα του παραμυθιού στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη (Νοέμβριος 2017)

 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (Εθνικής Αμύνης 27, ισόγειο τηλ. 2313318572)

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

«Η ώρα του παραμυθιού»
Το πρόγραμμα  απευθύνεται σε παιδιά  προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Στηρίζεται  στην προφορική αφήγηση ή στην ανάγνωση παραμυθιών και έχει στόχο την ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων, την καλλιέργεια της φαντασίας τους και την ενίσχυση της κριτικής τους σκέψης.
Η παρουσίαση του προγράμματος συνήθως πλαισιώνεται με ζωγραφική, χειροτεχνίες και παιχνίδι και πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα συγκεκριμένη  ημέρα και ώρα.

Κάθε Τετάρτη , ώρα 18.00 (απαιτείται τηλεφωνική προεγγραφή, 2313318572).

1/11/2017, «Γατοβουτηχτής» / Ζαραμπούκα Σοφιά.
Αφήγηση παραμυθιού. Παίζουμε το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού και φτιάχνουμε γατούλες. Με την παιδαγωγό Χρύσα Γρηγοριάδου.
Για παιδιά από 4 – 8 χρονών. Με προεγγραφή μέχρι 15 παιδιά.
Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: πορτοκαλί χαρτόνι, μαρκαδόροι, ψαλίδι και κόλλα.
8/11/2017,  «Ένα δέντρο ζητάει αυλή» / Παναγιωτοπούλου Λίτσα. Αφήγηση παραμυθιού. Φτιάχνουμε όμορφα δεντράκια. Με την παιδαγωγό Χρύσα Γρηγοριάδου
Για παιδιά από 4-8 χρονών. Με προεγγραφή μέχρι 15 παιδιά.
Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: ρολό από χαρτί υγείας, καφέ γκοφρέ, πράσινο χαρτόνι, μαρκαδόροι, ψαλίδι και κόλλα.

15/11/2017, «Το πουλί των χωραφιών», «Ο Τρυποφράχτης» και  «Το κουτσό λελέκι». Παραστατική αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με την παραμυθού Αντωνία Μπατσαλή μαζί της στον ήχο, η Ελένη Κοκκίνου.
Χειμώνιασε και φεύγουν τα πουλιά μα μες τα παραμύθια έχουν ζεστή φωλιά.
Παρέα  θα τα δούμε, θα ακούσουμε λαλιές και θα τα χρωματίσουμε με χίλιες πινελιές.
Θα πασπαλιστούμε με μπόλικη παραμυθόσκονη,  θα ταξιδέψουμε στην Παραμυθωνία, θα φτιάξουμε χάρτινα πουλιά και θα πετάξουμε μαζί τους.
Για παιδιά από 4 – 8 χρονών. Με προεγγραφή μέχρι 15 παιδιά.

22/11/2017, « Η πούλια και ο Αυγερινός» και «Το όνειρο του Γιόμο». Παραστατική αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με την παραμυθού Μαρία Φλώρου και τον  Λευτέρη Πασσιά που τη συνοδεύει με τη μουσική και τα τραγούδια του. Στη συνέχεια γινόμαστε μια μεγάλη παρέα και ζωγραφίζουμε όλοι μαζί.
Για παιδιά από 4 – 8 ετών. Με προεγγραφή έως 20 παιδιά.

 29/11/2017,«Ο Τσιγκούνης  Μυλωνάς» και «Ο Καλόψυχος ψαράς». Παραστατική αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με την παραμυθού Αντωνία Μπατσαλή μαζί της στον ήχο, η Ελένη Κοκκίνου.
Ο  τσιγκούνης  Μυλωνάς και ο καλόψυχος ψαράς θα κάτσουν στην παρέα μας, θα παίξουνε μαζί μας και θα γελάσουμε πολύ με όλη την ψυχή μας.
Θα πασπαλιστούμε με μπόλικη παραμυθόσκονη,  θα ταξιδέψουμε στην Παραμυθωνία, θα φτιάξουμε αλευρένιες φατσούλες και θα γίνουμε ψάρια μέσα στις ψάθες (κινητικό παιχνίδι).
Για παιδιά από 4 – 8 χρονών. Με προεγγραφή μέχρι 15 παιδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ