24.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΤμήμα ΤουρισμούΤουρισμόςΗ πρώτη "Διπλωματία Πόλεων" εσωτερικού για το 2019 στην Κέρκυρα

Η πρώτη “Διπλωματία Πόλεων” εσωτερικού για το 2019 στην Κέρκυρα

Το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την πρώτη «Διπλωματία Πόλεων» για το 2019, στην Κέρκυρα. Σε συνέχεια των αποστολών στην Καστοριά, στα Ιωάννινα, στην Καλαμάτα και στη Βέροια, όπου κάποιες από αυτές τις πόλεις έχουν ακολουθήσει τις δικές τους Διπλωματίες Πόλεων για να τονώσουν την εξωστρέφεια τους, ακολουθεί μετάβαση στην πόλη της Κέρκυρας στις 13 Φεβρουαρίου για να παρουσιαστεί η στρατηγική που ακολουθεί η Θεσσαλονίκη στον τομέα του τουρισμού. Με στόχο την τουριστική σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων, οι δύο Δήμοι συνάπτουν σχέση ανταλλαγής και φιλοξενούν εκδηλώσεις για την προώθηση και προβολή των δύο προορισμών.
Η επίσκεψη στην Κέρκυρα εκπροσώπων του Δήμου, τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και φορέων τουρισμού από τη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κέρκυρας. Της αποστολής ηγείται ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με τον Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρο Πέγκα, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει συναντήσεις εργασίας με το Δήμαρχο Κέρκυρας τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, εκπροσώπους της Περιφέρειας και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.
“Μετά από αίτημα των ανθρώπου του τουρισμού της Κέρκυρας, ταξιδεύουμε στο όμορφο νησί για να μεταφέρουμε την εμπειρία και τη στρατηγική εξωστρέφειας της Θεσσαλονίκης στους αντίστοιχους φορείς του νησιού. Φυσικά, μέσα από αυτήν την ανταλλαγή απόψεων που θα υπάρξει, θα μάθουμε και εμείς πολλά πράγματα, μια και η Κέρκυρα είναι ένας διεθνώς γνωστός και καταξιωμένος, ποιοτικός πρωτίστως, ταξιδιωτικός προορισμός” δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ