18.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΗ παραγωγή του ΚΘΒΕ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ – Αγέλαστο Τέκνο Πολυτέκνου Θεάς» σε...

Η παραγωγή του ΚΘΒΕ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ – Αγέλαστο Τέκνο Πολυτέκνου Θεάς» σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά στα 56α ΔΗΜΗΤΡΙΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 1821-2021

Μια παραγωγή – ύμνος για την Επανάσταση του 1821 και τους ήρωές της, το πρώτο Επετειακό Αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά, παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 56ου   Φεστιβάλ Δημητρίων, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 21.00 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, στις 19.00, στο Βασιλικό Θέατρο.

Σκηνοθετικό Σημείωμα:

Ερευνώντας στοιχεία εικαστικής και μουσικής επιμέλειας και συνθέτοντάς τα, με τη συνολική σκηνική σύνθεση του όντος ηθοποιού – υποκριτή, Σώμα-Κίνηση, Συνθήκη-Κατάσταση, Λόγος, οδηγηθήκαμε όλοι οι συντελεστές σ ένα τελετουργικό σκηνικό κώδικα, καταθέτοντας στο «…Βωμό της Πατρίδας…» την διαχρονική Καλβική Ιεροτελεστία της Επανάστασης.

Ο τίτλος του σκηνικού μας δρώμενου-χορικού, κατά τα πρότυπα του Αρχαίου Δράματος, « Ανδρέας Κάλβος – Αγέλαστο Τέκνο Πολυτέκνου Θεάς», συνθέτει κωδικά, την τραγικότητα της μυθιστορηματικής βιογραφίας του και την ιδεολογική αφετηρία του, που αντλείται από τον επαναστατικό απόηχο του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού που κι αυτός, μετά από αιώνες σκοταδιού, γεννήθηκε ιδεολογικά με βάση τη διαλεκτική του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού. Ελπίζουμε στο τελικό σκηνικό αποτέλεσμα της δουλειάς μας, να καταφανεί η διαφωνία μας με όποια νεοκαντιανή σκόπιμη αντιεπιστημονική ιδεοληψία – άποψη για τον Έλληνα Επαναστάτη Καρμπονάρο Ποιητή Ανδρέα Κάλβο.

Με δέος και τιμή ελπίζουμε να υπερασπίσαμε με την απαιτούμενη σκηνική συνέπεια αυτήν την πρώτη συμμετοχή του ΚΘΒΕ στον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση 1821-2021, μην ξεχνώντας τη ρήση του Δασκάλου Κάρολου Κουν: “Η αφετηρία και η βάση του θεάτρου, όπως και κάθε μορφής τέχνης, είναι η ποίηση και η μαγεία».

 Τιμές Εισιτηρίων 10€ (Γενική είσοδος) :  5€ Φοιτητικό- Άνω των 65- Πολύτεκνοι- Άνεργοι-  Μέλη του Συλ. Υπαλ. Υπουργείου Πολιτισμού Β. Ελλάδος

ΑΜΕΑ: Δωρεάν με έκδοση εισιτήριου από τα ταμεία έως και 2 ώρες πριν από την παράσταση αυστηρά, με την επίδειξη σχετικής κάρτας.

ΑΤΕΛΕΙΕΣ: Δωρεάν 10 θέσεις ανά παράσταση με έκδοση εισιτήριου   από τα ταμεία έως και 2 ώρες πριν από την παράσταση αυστηρά(ισχύουν ατέλειες ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών)

 Προπώληση:www.ntng.gr | VIVA.GR | 11876 | WIND

Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο τηλ. 2315 200200 και στα ταμεία του ΚΘΒΕ, Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): Δευτέρα – Παρασκευή, 8:30 – 21:30, Αριστοτέλους (Πλατεία Αριστοτέλους): Δευτέρα – Παρασκευή, 11:00 – 19:00

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία, Μουσική – Εικαστική επιμέλεια: Κώστας Χαλκιάς
Κινησιολογική επιμέλεια: Εύα Σωφρονίδου
Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος
Μουσική διδασκαλία / Ενορχήστρωση: Παναγιώτης Μπάρλας
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Γκρέζιος
Οργάνωση παραγωγής: Μαρλέν Βερσιούρεν (MarleenVerschuuren)

Διανομή- με αλφαβητική σειρά:
Νεφέλη Ανθοπούλου, Ελένη Γιαννούση, Γιάννης Γκρέζιος, Hλέκτρα Γωνιάδου Νατάσσα Δαλιάκα,  Χριστίνα Ζαχάρωφ, Γιώργος Κολοβός,

Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Νίκος Μήλιας, Δημήτρης Μορφακίδης,

Μαριάννα Πουρέγκα, Κατερίνα Σισίννι, Θάνος Φερετζέλης, Κώστας Χαλκιάς, Κωνσταντίνος Χατζησάββας

Covid Free παράσταση: Επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και ταυτόχρονη ταυτοπροσωπία

Πρόγραμμα 56ου Φεστιβάλ Δημητρίων: edimitria.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ