22.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΤμήμα ΤουρισμούΗ "Διπλωματία Πόλεων" στη Βηρυτό

Η “Διπλωματία Πόλεων” στη Βηρυτό

Τελευταίος σταθμός της «Διπλωματίας Πόλεων» για το 2018 ήταν η Βηρυτός. Περισσότεροι από 50 επαγγελματίες του Τουρισμού από τη Θεσσαλονίκη συνόδευσαν την αποστολή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Λίβανο για να προωθήσουν από κοινού τον προορισμό και να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες.
Συγκεκριμένα, στην 19η αποστολή της «Διπλωματίας Πόλεων», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Key Apart στη Βηρυτό στις 14 Νοεμβρίου, συμμετείχαν: ξενοδόχοι, επιχειρηματίες από το χώρο της εστίασης, εκπρόσωποι από  πανεπιστήμια της πόλης, από ιδιωτικά κολέγια, το Ολυμπιακό μουσείο, το Thessaloniki Convention Bureau, η Διεθνής έκθεση και επιχειρηματίες του ιατρικού τουρισμού. Η σχεδόν άγνωστη Θεσσαλονίκη προκάλεσε αμείωτο ενδιαφέρον στους 80 και πλέον τουριστικούς πράκτορες από τη Βηρυτό που συμμετείχαν στις διμερείς συναντήσεις Β2Β, αφού παρέμειναν όλοι για πολύ ώρα μετά το πέρας των εργασιών.
Η Θεσσαλονίκη συγκεντρώνει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θέλει ένας επισκέπτης από το Λίβανο αφού δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη προς τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τα μνημεία Unesco καθώς και για κοντινούς προορισμούς όπως η Χαλκιδική και τα Μετέωρα.
Ο υπουργός Τουρισμού του Λιβάνου, Αβέντις Γκιντανιάν, που παρακολούθησε την παρουσίαση δήλωσε: «Είμαστε σαν πωλητές, πουλάμε προϊόντα. Ο κόσμος πρέπει να αγαπήσει τα προϊόντα μας. Κι εσείς κάνατε εξαιρετική δουλειά αφού μου προκαλέσατε το ενδιαφέρον να έρθω να γνωρίσω την πόλη σας, τη Θεσσαλονίκη».

Ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, στάθηκε στο έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης για την αγορά του Λιβάνου, αφού ήταν πολύ μεγάλη η συμμετοχή σε σύγκριση με προηγούμενες διοργανώσεις, ενώ αναφερόμενος στην αγορά του Λιβάνου πρόσθεσε «Ξέρω ότι οι Λιβανέζοι επισκέπτονται την Αθήνα, τα νησιά μας αλλά λίγοι έρχονται στη Θεσσαλονίκη. Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό, και να έρθουν περισσότεροι να γνωρίσουν την πόλη. Σε αυτό, θα βοηθούσε μια απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο πόλεων» και προέτρεψε τους παριστάμενους εκπροσώπους της Aegean Airlines να το σκεφθούν και να το αντιμετωπίσουν θετικά.
Για συνέργειες στο χώρο του τουρισμού μίλησε ο πρόεδρος των ταξιδιωτικών και τουριστικών γραφείων του Λιβάνου, Ζαν Αμπούντ. Θεωρεί πως μπορούν να γίνουν συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών στο θεματικό τουρισμό, αναφέροντας ειδικά τον οινοτουρισμό, το γαστρονομικό τουρισμό, τα μνημεία UNESCO και τον πολιτιστικό τουρισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ