14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση Παιδείας"Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "

“Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “

Η τέταρτη κατά σειρά διάλεξη για την Βυζαντινή Ιστορία της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2024, στις 18:30, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, με ομιλήτρια την κυρία Κατερίνα Β. Κορρέ, Δρ Μεσαιωνικής Ιστορίας, με θέμα: Θέατρα Ακροάσεως στη Μεσαιωνική Θεσσαλονίκη“.

Tο Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και την Ελληνική Ιστορική Εταιρεία πραγματοποιεί σειρά διαλέξεων για την Βυζαντινή Ιστορία της Θεσσαλονίκης. Σκοπός των διαλέξεων είναι η ενημέρωση των πολιτών από εξειδικευμένους καθηγητές- επιστήμονες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν και θα ερμηνεύσουν με αντικειμενικότητα τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν.

Η Bυζαντινή Θεσσαλονίκη είναι αναμφισβήτητα η πρώτη πόλη που έχει τα χαρακτηριστικά της Ευρώπης. Και αυτό γιατί πρώτη αυτή, όντας ελληνογεννημένη, έχοντας ένδοξο ρωμαϊκό παρελθόν [η ύπαρξη των μνημείων της το αποδεικνύει], πρώτη στην Ευρώπη, η ελληνορωμαϊκή αυτή πόλη δέχθηκε το ευαγγέλιο του χριστιανισμού από τον Απόστολο των Εθνών Παύλο, συμπληρώνοντας έτσι τα στοιχεία που απαρτίζουν τον ευρωπαϊκό κόσμο. H Θεσσαλονίκη είναι σχεδόν από την ίδρυση της το πιο περίλαμπρο αστικό κέντρο, καθώς η κοινωνικοοικονομική, πνευματική αλλά και διοικητική αναφορά της όλης περιοχής την έφτασε να συγκρίνεται με την κατεξοχήν Βασιλίδα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη. Είναι γνωστή άλλωστε η παράδοση, που θέλει τον Μεγάλο Κωνσταντίνο να διαλέγει αρχικά τη Θεσσαλονίκη για να κτίσει την πόλη του.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ