25.6 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΠαιδείαςΕυρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα SLYMS ERASMUS+ YOUTH

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα SLYMS ERASMUS+ YOUTH

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα SLYMS ERASMUS+ YOUTH

8η Γιορτή Πολυγλωσσίας

Το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα SLYMS ERASMUS+ YOUTH (Sociocultural Learning for Youth in Mobile Societies- Κοινωνικοπολιτισμική Μάθηση για τους Νέους σε Κοινωνίες με Κινητικότητα) και οι Γιορτές Πολυγλωσσίας 2020 διευρύνοντας τους ορίζοντες ανθεκτικότητας των πόλεων μέσα από δράσεις πολιτισμικής καινοτομίας και επικοινωνίας, ενημερώνουν ότι η 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία προγραμματίζεται για όλη το έτος 2020 με ψηφιακά συναπαντήματα, θα πλαισιώσει προς πάσα κατεύθυνση την εκπαίδευση, την τέχνη, την επιστήμη μέσω της ζωντανής ροής των καναλιών της, των τηλεσυναντήσεων και των ραδιοφωνικών εκπομπών.

Ειδικότερα, η 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας αναπρογραμματίζει ψηφιακά την επαφή της με τις αλλόγλωσσες κοινότητες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους θεσμούς και τους πολίτες, επιδιώκοντας να αποτελεί όχι μόνον πόλο έλξης όλων των πολιτών, αλλά ένα δημοκρατικό εργαστήριο συνύπαρξης και χώρο γέννησης ακόμη περισσότερων συνεργειών.

Στο παραπάνω πλαίσιο, οι διαδικτυακές δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τους Φορείς, τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τους πολίτες που δήλωσαν ή που δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων 2020.

Στις ψηφιακές δράσεις περιλαμβάνονται:

Τρίτη 23/6/2020 19:00-20:00

Γενικό Προξενείο Κυπριακής Δημοκρατίας- Κυπριακή Διάλεκτος/Λαογραφία

Ο Καθηγητής Φιλολογίας κ. Σωτήρης Αργυρού θα παρουσιάσει την

Κυπριακή διάλεκτο και την Κυπριακή λαογραφία

 Η δομή της συνάντησης θα επιτρέπει ερωτήματα που θα τεθούν από τους συμμετέχοντες στη διάρκειά της.

Για να συνδεθείτε στην εκδήλωση πατήστε εδώ:

https://authgr.zoom.us/j/93117554406

Για κάθε πληροφορία σχετικά με τις δράσεις των Γιορτών Πολυγλωσσίας, συνεχίζετε να επικοινωνείτε με την επιστημονική συνεργάτιδα των Γιορτών Πολυγλωσσίας, Δρ Αργυρώ Μουμτζίδου στο τηλέφωνο 6942525050. Για παροχή πληροφοριών σχετικά με την οργάνωση της εκδήλωσης και την υποβολή της αίτησής σας θα μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο στα τηλέφωνα 2313318665

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ