12.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΆρθρο-ΑρχείοΕργαστήριo εκπαιδευτικής Ρομποτικής  - EdilaB - Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

Εργαστήριo εκπαιδευτικής Ρομποτικής  – EdilaB – Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(Εθνικής Αμύνης 27,  τηλ. 2313318591)

«Εργαστήριo εκπαιδευτικής Ρομποτικής  – EdilaB»

 Τα δωρεάν μαθήματα Ρομποτικής θα αναλάβει το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του ΑΠΘ με επικεφαλής: τον αφ. Καθηγητή Φυσικής ΑΠΘ κ. Χαρίτωνα Πολάτογλου  και τον κ. Δημήτρη Τσιαστούδη, Φυσικό και Υποψήφιο Διδάκτορα  μαζί τους, οι Physics Partizani και μεταπτυχιακοί φοιτήτριες/τες του ΠΜΣ ΔΙΦΕΤ.  Θα χρησιμοποιηθούν πλατφόρμες ρομποτικής ανοιχτού κώδικα, όπως Arduino και Edison.  Ο προγραμματισμός θα γίνει με block, όπως το Scratch. Επίσης, θα γίνει προσπάθεια να συμμετάσχουμε σε διαγωνισμούς ρομποτικής.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 – 12 χρονών (Δ΄, Ε, ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού). Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων : 12 παιδιά.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα, ώρα 5.00μ.μ.  – 6.30μ.μ. στην  Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27, ισόγειο). Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17/10/2022, ώρα 5.00μ.μ.

 

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 10/10/2022 έως την Παρασκευή 14/10/2022 ΜΟΝΟ με τη φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου γονέα ή  κηδεμόνα στη βιβλιοθήκη. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Ωράριο λειτουργίας της Κεντρικής Βιβλιοθήκης:

Δευτέρα – Παρασκευή:  8.00 π.μ.- 8:30 μ.μ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ