16.1 C
Thessaloniki

Εντός στοάς – Stamp festival

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση των προηγούμενων ετών, σχεδιάζεται και για φέτος η πραγματοποίηση της Δημιουργικής Πλατφόρμας Πολιτισμού με την ονομασία “Stamp Festival”. To συγκεκριμένο εγχείρημα έχει διττό στόχο: Πρώτον, την δημιουργική εκμετάλλευση αναξιοποίητων αστικών χώρων της Θεσσαλονίκης μέσα από την προώθηση ενός νέου πολιτιστικού-οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης, αφετέρου τη προώθηση της συνεργατικής – δημιουργικής οικονομίας της Θεσσαλονίκης μέσα από οργανωμένες δομές του Πολιτισμού.

Για περίπου δέκα μέρες, νέες και παλιές ομάδες της πόλης, με καινοτόμες και σύγχρονες ιδέες, συστεγάζονται στη Στοά του Αγίου Μηνά, εργάζονται ομαδικά μέσα από τη δημιουργία διαφόρων workshops, στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση. Με την πρωτοβουλία αυτή δίνεται βήμα σε ανθρώπους και ομάδες να προβάλουν το έργο τους σε ένα ευρύτερο κοινό, έχοντας ως έδρα έναν συγκεκριμένο χώρο μέσα στο φεστιβάλ.

Εκθέσεις, installations, workshops και παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις ζωντανεύουν τους αναξιοποίητους αστικούς χώρους και δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για συζητήσεις και πραγματοποιήσιμες σκέψεις μέσα από το κοινό σημείο συνάντησης των ανθρώπων.

Μια συμπαραγωγή της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και του MAKE.

http://www.youtube.com/watch?v=TnQceR76lVY

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.stampfestival.gr/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ