16.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΕνέργειες προώθησης της ηλεκτροκίνησης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ενέργειες προώθησης της ηλεκτροκίνησης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού του σχεδιασμού και της στρατηγικής αστικής ανθεκτικότητας που έχει εκπονήσει, προχώρησε στην υπογραφή τριών συμβάσεων για την προμήθεια αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα, ο Δήμος θα προμηθευτεί δύο (2) ηλεκτροκίνητα επιβατηγά οχήματα, συνολικής αξίας 63.488,00 €, τέσσερα (4) ηλεκτροκίνητα τετράκυκλα φορτηγά με ανατροπή και τέσσερα (4) ηλεκτροκίνητα τετράκυκλα φορτηγά με ανατροπή και πλυστικό, συνολικής αξίας 206.336,00 €. Ταυτόχρονα, προχωρά και στην τοποθέτηση τριών (3) σταθμών φόρτισης συνολικής αξίας 6.472,80 €.

Όλα τα ανωτέρω είναι αποτέλεσμα πρότασης που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020». Η Πράξη έχει τίτλο «Προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων Δήμου Θεσσαλονίκης» και συνολικό προϋπολογισμό 559.862,76 €. Εκτιμάται ότι, με την ολοκλήρωσή της, η Πράξη θα αποφέρει ετήσια μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 60 τόνους ισοδύναμου CO2, περίπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ