20.9 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΔιεύθυνση ΒιβλιοθηκώνΒιβλιοθήκη ΧαριλάουΕκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές σχολείων στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου. Νοέμβριος 2017

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές σχολείων στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου. Νοέμβριος 2017

ΣΕΙΣΜΟΣ, βασική γνώση και μέτρα προστασίας

Η παρουσίαση απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού (8-12) ετών και περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές 3 ενότητες:

  • Τι είναι ο σεισμός. Γενικές πληροφορίες σχετικά με την ιστορική προέλευση της επιστήμης γύρω από το φαινόμενο του σεισμού, το εσωτερικό της Γης και τις λιθοσφαιρικές πλάκες. Τι είναι ρήγμα, τι είναι ο σεισμός και  πως γεννιέται. Αναφορά στα όργανα καταγραφής των σεισμών και τα σεισμολογικά δίκτυα.
  • Μέτρα Προστασίας. Τα παιδιά ενημερώνονται για το τι πρέπει να κάνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση ενός σεισμού. Βασικές οδηγίες και συμβουλές.
  • Επιπτώσεις του σεισμού. Εντυπωσιακές εικόνες από τις επιπτώσεις ενός σεισμού.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Δομίνικος Βαμβακάρης, Γεωλόγος – Σεισμολόγος, MSc, PhD. Σεισμολογικός Σταθμός, Α.Π.Θ.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324666) σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, στις 10.00 το πρωί.

 

Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη μου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιχειρησιακού σχεδιασμού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στόχος του προγράμματος είναι  η  ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής παιδείας και η διαμόρφωση της κυκλοφοριακής τους νοοτροπίας.

Το πρόγραμμα επιμελούνται & παρουσιάζουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί Γκουτίδου Κωνσταντίνα & Ταχτεβρενίδου Σωτηρία.

 Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324666) σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής, τη Δευτέρα 13, Πέμπτη 23 & Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, στις 10.00 το πρωί.

 

ΦΩΤΙΑ, μαθαίνω για να προλαβαίνω

 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικών Σχολείων σε συνεργασία με τη Διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 3ος Πυροσβεστικός Σταθμός Θεσσαλονίκης.

 Στόχος του προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση αστικών η δασικών πυρκαγιών, την πυροπροστασία και την πυρόσβεση.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324666) σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής, την Τετάρτη  15 Νοεμβρίου 2017, στις 10.00 το πρωί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ