18.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΕκπαιδευτικά Προγράμματα των συνοδευτικών μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής...

Εκπαιδευτικά Προγράμματα των συνοδευτικών μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής εταίρος – συντονιστής της Σύμπραξης ΠΕ Θεσσαλονίκης Ανατολικό Τμήμα θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα «Η Βία μέσα στην Οικογένεια: Πότε, που και γιατί μου συμβαίνει», στο πλαίσιο της υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

 Η ημερίδα θα υλοποιηθεί την Τρίτη 15/11/2022 και ώρα 17:00 στο Δημαρχείο Θεσ/νίκης, Αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης (οδός Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου, A1, κτήριο Ε), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και θα εστιάσει σε θέματα ενδο-οικογενειακής βίας. Στην παρουσίαση θα συμμετέχει το Επιστημονικό Προσωπικό του Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ θα παρέχονται παράλληλα νομικές συμβουλές από τη νομικό του προγράμματος ΤΕΒΑ. Μετά τη συζήτηση, θα δοθεί και ατομική τσάντα με έντυπο υλικό του προγράμματος και σνακ.

 Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών και παράλληλα παρέχει Συνοδευτικά Μέτρα, με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και των κοινωνικών έκτακτων αναγκών των απόρων με πιο ενεργό και βιώσιμο τρόπο. Ως συνοδευτικά μέτρα νοούνται δράσεις που στοχεύουν στην κοινωνική ενδυνάμωση, ενσωμάτωση και επανένταξη των ωφελούμενων και παρέχουν συμβουλευτικές ατομικές και ομαδικές υπηρεσίες σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και αφορά σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

 

Οι υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στα συνοδευτικά μέτρα είναι οι εξής:

  • Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενημέρωσης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης των ωφελούμενων σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο οικογένειας (ή και σε μονήρη άτομα).
  • Νομική Στήριξη, συμβουλευτική διαχείρισης πάσης φύσεως νομικών υποθέσεων και διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εξωδικαστική επίλυση διαφορών.
  • Διατροφικές συμβουλές, σύνταξη εξατομικευμένων διαιτολογίων, πραγματοποίηση λιπομέτρησης καθώς και μέτρηση βασικού μεταβολισμού.
  • Πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ωφελούμενων σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα.

 

Για πληροφορίες σχετικά με τις συνοδευτικές δράσεις καθώς και για τον προγραμματισμό ραντεβού μπορείτε να καλείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

 

  • 2313 318933, Κοινωνιολόγος/Συντονίστρια Συνοδευτικών Μέτρων
  • 2313 318926, Διοικητική υποστήριξη και παραπομπή
  • 2313 318923, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
  • 2310 526055, 2313 318652, Νομικός

 Ή απευθυνθείτε στο γραφείο του ΤΕΒΑ που εδρεύει στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου 53-55, 1ος  όροφος.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ