21.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΕκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές σχολείων στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου Νοέμβριος...

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές σχολείων στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου Νοέμβριος 2017

 «Ο Κύκλος του Νερού».

 Εκπαιδευτική παρουσίαση για παιδιά Δημοτικού. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από εικόνες και βίντεο με απλό και εύκολο τρόπο τον κύκλο του νερού, τη σημασία που έχει το νερό στη ζωή μας, αλλά και γιατί δεν πρέπει να το σπαταλάμε.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδίασε και παρουσιάζει ο Δρ. Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Στέφανος Τσιάρας

Σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Παιδική βιβλιοθήκη Ορέστου (Ορέστου 33& Χαλκιδικής) την  Πέμπτη  2 Νοεμβρίου 2017, ώρα 10.00 το πρωί

 

Περιβαλλοντική περιπέτεια στη βιβλιοθήκη Ορέστου

“Ο Λούης  γνωρίζει το Πνεύμα της Φύσης»

Ο Λούης έχει βαρεθεί την πόλη και τη ρουτίνα της. Μια εξόρμηση, λοιπόν, στη Φύση, στο αγαπημένο του χωριό στο Πήλιο, φαντάζει η ιδανική λύση για να διασκεδάσει την πλήξη του! Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν εκεί θα ζήσει, με το φίλο του, το Μίμη, μια φανταστική, νυχτερινή περιπέτεια.

Συζητούμε για το περιβάλλον και την ανάγκη μικρών και μεγάλων να βρεθούν στη φύση, το δικαίωμα στη σκανταλιά και την επιθυμία να γνωρίσουμε την ελληνική ύπαιθρο    

Υλικά που θα χρειαστούμε: χαρτόνι και μαρκαδόρους, για να οργανώσουμε μια μικρή, περιβαλλοντική εκστρατεία.

Το πρόγραμμα οργανώνει και παρουσιάζει η δημοσιογράφος-  συγγραφέας Δήμητρα Βασιλείου

Σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στην Παιδική βιβλιοθήκη Ορέστου (Ορέστου 33& Χαλκιδικής) την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, ώρα 11 το πρωί

 

 

«ΦΩΤΙΑ, μαθαίνω για να προλαβαίνω»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικών Σχολείων σε συνεργασία με τη Διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 3ος Πυροσβεστικός Σταθμός Θεσσαλονίκης.

Στόχος του προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση αστικών η δασικών πυρκαγιών, την πυροπροστασία και την πυρόσβεση.

   Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Παιδική βιβλιοθήκη Ορέστου (Ορέστου 33& Χαλκιδικής) την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 ώρα 10-11 & 11-12 το πρωί  σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.

 

 «Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη μου»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιχειρησιακού σχεδιασμού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στόχος του προγράμματος είναι  η  ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής παιδείας και η διαμόρφωση της κυκλοφοριακής τους νοοτροπίας.

 

Το πρόγραμμα επιμελούνται & παρουσιάζουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί Γκουτίδου Κωνσταντίνα & Ταχτεβρενίδου Σωτηρία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Παιδική βιβλιοθήκη Ορέστου (Ορέστου 33& Χαλκιδικής) την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 ώρα 10-11 & 11-12 το πρωί σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.

 

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ