23.6 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΜη κατηγοριοποιημένοΕκπαιδευτικά Εργαστήρια Ρομποτικής και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Ρομποτικής και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

           
                   
Τρεις μήνες εκπαίδευσης, χαράς και δημιουργίας για 105 μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης υλοποίησε τα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Ρομποτικής και Ψηφιακών Δεξιοτήτων στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού (Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία) από τις 10 Μαρτίου έως τις 18 Ιουνίου, με επιστημονικό υπεύθυνο το City Lab.
Ένα πετυχημένο πρόγραμμα που θα πραγματοποιήθει και την επόμενη χρονιά, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό παιδιών να γνωρίσουν τα οφέλη της Ρομποτικής και των Ψηφιακών Δεξιοτήτων.
Τα παιδιά στα εργαστήριά μας:
– Χρησιμοποιούν τις STEM δραστηριότητες ως μέσο για να εμφανίσουν τις ιδέες και τις σκέψεις που έχουν ήδη μάθει στα μαθήματά τους
– Δημιουργούν νέες ιδέες και σκέψεις και τις κάνουν πράξη.
– Μας δείχνουν τις υφιστάμενες δεξιότητες και ικανότητές τους.
– Βρίσκουν μία ευχάριστη υποδομή για να χτίσουν νέες δεξιότητες.
– Είναι άνετα με παρατήρηση / πείραμα / επανάληψη καθώς μαθαίνουν από την αποτυχία.
– Μαθαίνουν για το μέλλον και για θέσεις εργασίας που δεν υπάρχουν σήμερα,
– Θα αποκτήσουν τις δεξιότητες να χειριστούν πράγματα που τα ρομπότ “δεν θα κάνουν ποτέ”, όπως η δημιουργικότητα, οι διαπροσωπικές δεξιότητες και η επίλυση πρωτότυπων προβλημάτων!
Η δράση ολοκληρώθηκε με το Φεστιβάλ Ρομποτικής, όπου όλα τα παιδιά έδειξαν τις εκπληκτικές γνώσεις και δημιουργίες τους, που αποκόμισαν όλο αυτό το διάστημα.
Ένα τεράστιο μπράβο στα παιδιά και στους εκπαιδευτές τους!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ