18.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΕκπαίδευση Προσωπικού Δομών Αστέγων

Εκπαίδευση Προσωπικού Δομών Αστέγων

Ο Δήμος Θεσσαλονικής  στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δομές Αστέγων» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5001616, με την χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», λειτουργεί της Δομές Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης (Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και Υπνωτήριο Αστέγων), με στόχο την παροχή βασικών αγαθών και υποστηρικτικών υπηρεσιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αστέγων καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

Για την εύρυθμη λειτουργία των δομών αστεγίας, προς όφελος των αναγκών των αστέγων, μίας ιδιαίτερα ευαίσθητης κοινωνικά ομάδας πληθυσμού, ο Δήμος Θεσσαλονίκης  έχει υπογράψει  το υπ΄αριθ. 59608/15-07-2016 Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ν.Π.Ι.Δ. ΟΚΑΝΑ,  με σκοπό την παροχή εκπαίδευσης, τεχνογνωσίας  και υπηρεσιών  δικτύωσης με τα προγράμματα του για την υποβοήθηση του Έργου των δομών στις περιπτώσεις που ο ωφελούμενος είναι χρήστης ουσιών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το εξειδικευμένο προσωπικό του Ν.Π.Ι.Δ. ΟΚΑΝΑ, την Τετάρτη  12 Ιουλίου 2017 και την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017  και ώρες 09:00-16:00, στην Αίθουσα Νερού του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, παρείχε στο προσωπικό των Δομών, υπηρεσίες εκπαίδευσης, σχετικά με τη διαχείριση ωφελουμένων που είναι χρήστες ουσιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ