18.9 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΕκμάθηση ρωσικής γλώσσας για τον τουρισμό

Εκμάθηση ρωσικής γλώσσας για τον τουρισμό

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του Τοπικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης Δήμου Θεσσαλονίκης, με την ευγενική δωρεά-χορηγία του ομίλου Mouzenidis Group, διοργανώνει για 10η συνεχόμενη φορά  δωρεάν προγράμματα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας για τον Τουρισμό σε πολίτες – δημότες και κατοίκους Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα μαθήματα απευθύνονται αποκλειστικά σε επίπεδο αρχαρίων (στοιχειώδες επίπεδο Α1) και θα διεξάγονται στην Αίθουσα Νερού του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018  έως  τον Μάιο 2018 και θα πραγματοποιείται σε τρία ακαδημαϊκά δίωρα την εβδομάδα (τέσσερις ώρες κατανόηση-παραγωγή γραπτού λόγου, δύο ώρες κατανόηση-παραγωγή προφορικού λόγου), κάθε Τρίτη, Πέμπτη  και Παρασκευή. Θα υλοποιηθεί από διδακτικό προσωπικό – εξειδικευμένο στη διδασκαλία της ρωσικής ως ξένης γλώσσας με πολυετή διδακτική εμπειρία.

Σκοπός των παραπάνω μαθημάτων, είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών για την ευκολότερη πρόσβαση στην ανεύρεση θέσεων εργασίας,  των δημοτών μας, που ασχολούνται με τον τομέα του τουρισμού.

Κάθε ενδιαφερόμενος, πριν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι η δήλωση συμμετοχής πρέπει να υποβληθεί, αφού σταθμιστούν πρώτα οι πιθανές οικογενειακές, προσωπικές και υπηρεσιακές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, λόγω του ότι η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και  δεν θα γίνει καμία εσωτερική αλλαγή στα τμήματα, πέραν της αρχικής του τοποθέτησης.   

Υποχρέωση του κάθε ενδιαφερόμενου είναι η συμμετοχή του στα τεστ προόδου του προγράμματος, καθώς και στην προετοιμασία του για την καθημερινή του πρόοδο. Επίσης δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σπουδαστές που παρακολούθησαν στο παρελθόν αντίστοιχο πρόγραμμα εκμάθησης ρωσικής γλώσσας για τον Τουρισμό,  όπου οργανώθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Κάθε σπουδαστής έχει δικαίωμα να απουσιάσει το μέγιστο σε τρία μαθήματα και απαραίτητη είναι η παρουσία του την πρώτη μέρα της έναρξης  κατά την οποία δηλώνει  και την  αποδοχή της συμμετοχής του στο πρόγραμμα προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά που βεβαιώνουν ότι είναι δημότης ή κάτοικος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το εκπαιδευτικό υλικό θα διανεμηθεί δωρεάν από τους υπεύθυνους του προγράμματος. Επειδή η διδασκαλία βασίζεται στη χρήση ηλεκτρονικών  υπολογιστών, απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής των ενδιαφερομένων είναι η γνώση ηλεκτρονικών  υπολογιστών.

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα θα  εφαρμοστεί σε τέσσερις ηλικιακές ομάδες ως εξής:

ΩΡΕΣ ΗΛΙΚΙΑ
14:00-16:00 18-24 ετών
16:00-18:00 25-30 ετών
18:00-20:00 31-39 ετών
20:00-22:00 40-50 ετών

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά, βάσει των οδηγιών που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης από την  Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 μέχρι τη συμπλήρωση των τμημάτων.

Για την αίτηση πατήστε εδώ.

Για την επιλογή των μαθητών θα ισχύσει σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων, μέχρι τη συμπλήρωση των τμημάτων 50 σπουδαστών σε κάθε τμήμα.

Πληροφορίες στο τηλ. 2313318665 και  αίτηση συμμετοχής στις ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης  thessaloniki.gr  ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ/ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΩ/ ΣΠΟΥΔΑΖΩ/ Προγράμματα εκπαίδευσης Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, στις  10 Ιανουαρίου 2018  και  ώρα 09:00 π.μ

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ