16.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΒιβλιοθηκώνΕκδηλώσεις Φεβρουαρίου 2019 της Πρότυπης Σχολικής Βιβλιοθήκης

Εκδηλώσεις Φεβρουαρίου 2019 της Πρότυπης Σχολικής Βιβλιοθήκης

Εκδηλώσεις Φεβρουαρίου 2019 στην Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη

Παιδικές
«Η ώρα του παραμυθιού»
Κάθε Τρίτη 5.00μ.μ-6.00μ.μ

5/2/2019,
“Το μικρό λυκάκι και ο κακός ο λύκος”
Το λυκάκι βγαίνει στο δάσος και παίζει τα αγαπημένα του παιχνίδια τρομάζοντας τα ζώα. Όταν όμως νυχτώσει…… θα νιώσει τον ίδιο φόβο μ’ αυτά, στο σκοτάδι. Ευτυχώς, τα νυχτόβια ζώα θα το βοηθήσουν να βρει το δρόμο για τη φωλιά του δίνοντάς του ένα όμορφο μάθημα αλληλεγγύης και αλτρουισμού. Αφήγηση παραμυθιού με παράλληλη δραματοποίηση. Θα ακολουθήσει εικαστική δραστηριότητα.
Υλικά που θα πρέπει να έχετε μαζί σας: Ψαλίδι, μπλοκ ζωγραφικής μαρκαδόρους η καραμπογιές και πολύ φαντασία…
Για παιδιά 5-8 χρονών

12/2/2019, Το παγώνι και ο γερανός /Αίσωπος
Αφήγηση παραμυθιού και θα ακολουθήσει εικαστική δραστηριότητα. Υλικά που θα πρέπει να έχετε μαζί σας: Κόλλα, πολύχρωμα χαρτόνια, ψαλίδι μπλοκ ζωγραφικής μαρκαδόρους η καραμπογιές και πολύ φαντασία…
Για παιδιά 5-8 χρονών

19/2/2019, Νίνο, ο μικρός κλόουν /Battut Eric
Μια τρυφερή ιστορία με ήρωα έναν μικρό κλόουν που δε θέλει πια να είναι κλόουν γιατί νομίζει ότι δεν αρέσει πια και θεωρεί ότι οι θεατές τον κοροϊδεύουν είναι άραγε έτσι η συμβαίνει κάτι άλλο… Αφήγηση παραμυθιού και με λέξεις ,έννοιες και συναισθήματα θα φτιάξουμε ένα αποκριάτικο κολάζ.
Υλικά που θα πρέπει να έχετε μαζί σας: Κόλλα, πολύχρωμα χαρτόνια, ψαλίδι μπλοκ ζωγραφικής μαρκαδόρους η καραμπογιές και πολύ φαντασία…
Για παιδιά 5-8 χρονών

26/2/2019, Αρλεκίνος/Ζωρζ Σαρή
Είναι Κυριακή της Αποκριάς και όλοι γλεντάνε εκτός από ένα μικρό αγόρι, τον Αρλεκίνο, που είναι φτωχός και δεν έχει στολή για να μασκαρευτεί… Όταν η φαντασία …χαρίζει λύσεις και αισιοδοξία.
Αφήγηση παραμυθιού και εικαστική δράση ενώνω τις τελείες και ανακαλύπτω….
Για παιδιά 5-8 χρονών.

«Παρέα με το συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου»
6/2/2019 ώρα 11.30 – 12.45
«Νι Πι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής» Γιώργος Χατζόπουλος
Ο συγγραφέας Γιώργος Χατζόπουλος θα παρουσιάσει το βιβλίου του «Νι Πι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής».
Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Νι Πι, του τελευταίου πειρατή του Αιγαίου! Μπαίνοντας, αμολήστε τα πανιά και ακονίστε τα σπαθιά σας!

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

1/2/2018 ώρα 10.30π.μ-11.30 π.μ
Γνωρίζω τη βιβλιοθήκη της γειτονιάς μου.
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη …είναι η χώρα που ζει ο Ματού ο κόκκινος γάτος…
Σκοπός του προγράμματος είναι, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, η εξοικείωση των μαθητών με το υλικό και τον χώρο της βιβλιοθήκης αλλά και η ανάπτυξη και διάδοση της αναγνωσιμότητας. Με την βιβλιοθηκονόμο Μπαλικτσή Πηνελόπη
Το πρόγραμμα παρακολουθούν τα νηπιαγωγεία της περιοχής

15/2/2019 ώρα 10π.μ-11π.μ
Ο συγγραφέας-νομικός Μαρτίνης Χρήστος οργανώνει ένα βιωματικό εργαστήρι λογοτεχνίας για παιδιά. Μέσα στο εργαστήρι τα παιδιά θα παίξουν και θα γράψουν κείμενα βασιζόμενα στις τεχνικές τις αυτόματης γραφής και στη φόρμα του ονείρου.

Κατασκευές – Χειροτεχνίες – Καλλιτεχνικές Δημιουργίες
25/2/2019 ώρα 5μ.μ-6μ.μ
«H στολή του Αρλεκίνου με τα χρώματα του ουράνιου τόξου»
Τα παιδιά με την καθοδήγηση της ζωγράφου Ιωαννιδου Μελίνας θα φτιάξουν το δικό τους Αρλεκίνο και θα τον ντύσουν με τα χρώματα που αγαπούν Υλικά που θα πρέπει να έχετε μαζί σας: Κόλλα, πολύχρωμα χαρτόνια, ψαλίδι μπλοκ ζωγραφικής μαρκαδόρους η καραμπογιές και σερπαντίνες.
Για παιδιά 5-8 χρονών

Επιτραπέζια παιχνίδια
Κάθε Δευτέρα 3.00 – 5.00 παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια με τους γονείς μας ή με τους φίλους μας!
Ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων
Πραγματοποιούνται προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο, τη βιβλιοθήκη, να γίνουν αναγνώστες.

ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
“Παρεμβάσεις φιλοσοφίας και ποιότητας ζωής”

12/2/2019
1. Άσκηση και ευτυχία: προσθέτοντας ποιότητα στη ζωή μας
Τί εννοούμε λέγοντας “ποιότητα ζωής”; Μπορεί η φυσική δραστηριότητα να σχετίζεται με την κατάκτηση της ευτυχίας; Πόσο σημαντική είναι η αναπνοή, η ορθή στάση σώματος και η κατάλληλη διατροφή για μία ζωή γεμάτη υγεία και ομορφιά; Μία διαδραστική παρέμβαση που επιχειρεί να φέρει στο προσκήνιο το ζωτικό θέμα της ψυχοσωματικής μας ισορροπίας.

19/2/2019
2. Εισαγωγή στη yoga – Αναζητώντας απαντήσεις στα μονοπάτια της παράδοσης
Έκπληξη προξενεί τα τελευταία χρόνια η όλο και μεγαλύτερη επιρροή της ανατολικής κοσμοθέασης στη δύση. Τί παρακινεί τόσο μεγάλους πληθυσμούς να στρέφονται σε φιλοσοφίες και πρακτικές άλλων πολιτισμών; Τί είναι η yoga; Προσφέρει, τελικά, κάποια απάντηση στο απονενοημένο της εποχής ή ακολουθεί μαζί με τόσα άλλα τις προσταγές της μόδας;

26/2/2019
3. Φιλοσοφικές προσεγγίσεις: Ηράκλειτος – Επίκουρος – Κορνήλιος Καστοριάδης
Τρεις κορυφαίες περιπτώσεις Ελλήνων φιλοσόφων-στοχαστών που άλλαξαν για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, τα φαινόμενα, τον άνθρωπο, τα μυστήρια της ζωής και του θανάτου. Από το “Εν τo παν” του Ηρακλείτου και το “λάθε βιώσας” του Επίκουρου, στη θέσμιση του κοινωνικού φαντασιακού του Καστοριάδη. Μία διαλεκτική προσέγγιση των τριών φιλοσόφων και η θέση τους στο σήμερα.
Το πρόγραμμα θα υλοποιήσει ο Γιώργος Σαράτσης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

18/2/2019 6.00μ.μ-7.30 μ.μ
Ομιλία : “Βία κατά των γυναικών: ένα φαινόμενο λερναίας Ύδρας”
Το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει ανοιχτές ομιλίες- δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για το φαινόμενο της έμφυλης βίας.

Ομιλήτριες: Δουδούμη Σουλτάνα – Παιδοψυχολόγος
Κασμερίδου Ευτυχία – Κοινωνική Λειτουργός

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.
Διεύθυνση Βιβλιοθηκών και Μουσείων
Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών
Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη
Κασσάνδρου 17-19
Τηλ. 2313318279

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ