14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΒιβλιοθηκώνΕκδηλώσεις Μαρτίου 2019 στην Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Εκδηλώσεις Μαρτίου 2019 στην Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Τετάρτη 6/3 στις 6.00μ.μ. Αφήγηση του παραμυθιού “Μια σκούπα, μα τι σκούπα” της Τζούλια Ντόναλντσον. Ζούσε κάποτε μια μάγισσα σπουδαία και τρανή, μια γάτα είχε για παρέα που τη λέγανε Φανή. Ψηλό καπέλο φορούσε στο κεφάλι κι είχε πλεξούδα κόκκινη ως κάτω απ΄τη μασχάλη. Η μάγισσα κι η γάτα παντού μαζί πετούσαν, όλο τον κόσμο γύριζαν, γελούσαν, τραγουδούσαν. Στη συνέχεια και με αφορμή την αποκριάτικη περίοδο που διανύουμε, θα κατασκευάσουμε καπέλο μάγισσας. Προαπαιτούμενα υλικά : ένα μεγαλο χαρτόνι μαύρο, κόλλα UHU, ψαλιδάκι. Με τη βιβλιοθηκονόμο Κωστελίδου Βασιλική.

Τετάρτη 13/3 στις 6.00μ.μ. Αφήγηση των παραμυθιών “Ο φάλτσος νάνος” της Ράνιας Μπουμπουρή και “Το ξωτικό και η χορεύτρια” της Μαρίας Νομικού.
Στη συνέχεια θα παίξουμε το κινητικό παιχνίδι “Φρουτοσαλάτα”. Με τη βιβλιοθηκονόμο Κωστελίδου Βασιλική.

Τετάρτη 20/3 στις 6.00μ.μ. Αφήγηση του παραμυθιού “Τα ελληνάκια” της Ευγενίας Φακίνου ως αφιέρωμα στην εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου. Στη συνέχεια θα κατασκευάσουμε τσολιαδάκια. Προαπαιτούμενα υλικά : ένα ρολό από χαρτί υγείας, κόλλα UHU, ψαλιδάκι. Με τη βιβλιοθηκονόμο Κωστελίδου Βασιλική.

Τετάρτη 27/3 στις 6.00μ.μ. Αφήγηση του παραμυθιού “Το παιδί Μπλα-μπλα-μπλα” της Έρας Μουλάκη. Ήταν κάποτε ένα παιδάκι που νόμιζε πως τα ήξερε όλα. Μίλαγε συνέχεια και δεν άφηνε κανέναν άλλο να μιλήσει.
Τόσο, που θα μπορούσαν να το λένε “Μη μιλάτε, μόνο εγώ μιλάω”. Κι ούτε το ένοιαζε που τα άλλα παιδακια το απέφευγαν, που δεν είχε φίλους και που οι γονείς του ήταν πολύ στεναχωρημένοι. Ώσπου μια μέρα συνάντησε στο
δρόμο έναν παράξενο κύριο που μπορεί να ήταν μάγος…κι έβαλαν ένα στοίχημα… Στη συνέχεια θα παίξουμε το κινητικό παιχνίδι “Μουσικές καρέκλες”. Με τη βιβλιοθηκονόμο Κωστελίδου Βασιλική.

Παρασκευή 29/3 στις 10.00-11π.μ. και 11π.μ.-12μ.μ. Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου με την επίσκεψη στη βιβλιοθήκη μας της συγγραφέως Ανθούσας Κορτσινοπούλου και παρουσίαση του
βιβλίου της “Το μωβ σκαντζοχοιράκι”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ