15.2 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΒιβλιοθηκώνΕκδηλώσεις Ιανουαρίου 2019 στην Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη

Εκδηλώσεις Ιανουαρίου 2019 στην Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη

Για παιδιά
«Η ώρα του παραμυθιού» κάθε Τρίτη 5:00μ.μ-6:00μ.μ

Τρίτη 15/1/2019 5:00μ.μ-6:00μ.μ
«Η πεισματάρα θεία Κλάρα» /Schneider Christine.
Mια χαριτωμένη ιστορία για ξεροκέφαλους και πεισματάρηδες. Αφήγηση παραμυθιού και θα ακολουθήσει εικαστική δραστηριότητα.
Υλικά που θα πρέπει να έχετε μαζί σας: κόλλα, τέμπερες πινέλα, μπλε, κίτρινο και πράσινο χαρτόνι, ψαλίδι μπλοκ ζωγραφικής και πολύ φαντασία…
Για παιδιά 5-8 χρονών.

Τρίτη 22/1/2019 5:00μ.μ-6:00μ.μ
«Καλή όρεξη ! » /Carl Eric. Μέσα από τις πολύχρωμες σελίδες του βιβλίου θα γνωρίσουμε μια σειρά από ζωάκια. Τι άραγε είναι αυτό που θέλουν να μας διηγηθούν…η να μας μάθουν; Αφήγηση παραμυθιού και δημιουργία κολάζ με όλους τους ήρωες της ιστορίας μας.
Υλικά που θα πρέπει να έχετε μαζί σας: κόλλα, σκληρά χαρτόνια, ψαλίδι μπλοκ ζωγραφικής πολλούς μαρκαδόρους και πολύ φαντασία…
Για παιδιά 5-8 χρονών.

Τρίτη 29/1/2019 5:00μ.μ-6:00μ.μ
«Όταν γεννήθηκα »/ Martins, Minhos-Isabel. Το συναρπαστικό ταξίδι ανακάλυψης του κόσμου μέσα από τις πέντε αισθήσεις. Όταν γεννήθηκα δεν είχα ονειρευτεί τον ουρανό ούτε ήξερα τα χρώματα που αλλάζει και πως τα σύννεφα είναι τόσο όμορφα. Όταν γεννήθηκα όλα ήταν καινούργια, όλα έτοιμα ν’ αρχίσουν…..Αφήγηση ,παρατήρηση καταγραφή της διαδρομής με όλες τις αισθήσεις προς την ανακάλυψη του κόσμου
Υλικά που θα πρέπει να έχετε μαζί σας: χαρτόνια, ψαλίδι, μπλοκ ζωγραφικής και πολλούς μαρκαδόρους
Για παιδιά 5-8 χρονών

«Παρέα με το συγγραφέα στη βιβλιοθήκη»
Τετάρτη 23/1/2019 ώρα 11:30 – 13:00
«Νι Πι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής», Γιώργος Χατζόπουλος».
Ο συγγραφέας Γιώργος Χατζόπουλος θα παρουσιάσει το βιβλίου του «Νι Πι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής». 
Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Νι Πι, του τελευταίου πειρατή του Αιγαίου! Μπαίνοντας, αμολήστε τα πανιά και ακονίστε τα σπαθιά σας! Βρισκόμαστε στα 1828, στο Αιγαίο πέλαγος. Μια βάρκα δίχως κουπιά πλέει ακυβέρνητη. Ο ελαφρύς κυματισμός της θάλασσας ίσα που τη λικνίζει. Πάνω της δύο εξαντλημένοι από την πείνα και τη δίψα άντρες. Ο ένας, ο Νι Πι, ο πιο άγριος και πανούργος πειρατής του Αιγαίου. Ο άλλος, ο Βαρθολομαίος, φίλος και πλοηγός του Νι Πι. Επτά μερόνυχτα βρίσκονται σε τούτη την κακορίζικη βάρκα, κουράγιο δεν τους απέμεινε. Ο ήλιος καίει αλύπητα πάνω απ’ τα κεφάλια τους. Στα χέρια τους όμως κρατάνε το ημερολόγιο του Γάντζου του Σούσουρα! Οι αμύθητοι θησαυροί του και το καλά κρυμμένο μυστικό του τους περιμένουν. Αρκεί κάποιος να τους σώσει, κάποιος να τους περιμαζέψει… Και να! Ένα πλοίο εμφανίζεται στον ορίζοντα!
Η περιπέτεια μόλις άρχισε.Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσει η Ε΄ του 53ου Δημ Σχολείου.

Πέμπτη 24/1/2019 10π.μ-11π.μ
« Η Λέξα και το άνοιγμα του Νεραιδόκοσμου» .
Η συγγραφέας-θεολόγος Ανθούσα Κορτσίνογλου θα παρουσιάσει την ιστορία του βιβλίου της « Η Λέξα και το άνοιγμα του Νεραιδόκοσμου».
Θα γνωρίσουμε από κοντά τη γλυκιά νεραϊδοπριγκίπισσα «Λέξα» σε ένα ταξίδι μαγείας και φαντασίας σε ένα κόσμο όπου το όνειρο παύει να είναι μυστικό και θα ανακαλύψουμε όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που ομορφαίνουν την ζωή ..

Επιτραπέζια παιχνίδια
Κάθε Δευτέρα 3:00 – 5:00 παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια με τους γονείς μας ή με τους φίλους μας!
Ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων
Πραγματοποιούνται προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο, τη βιβλιοθήκη, να γίνουν αναγνώστες.

Εκδηλώσεις για ενήλικες
Ανοιχτές ομιλίες σε γονείς
Δευτέρα 21.01.2019 και ώρα 18:00 με 20:00
«Πρόληψη των εξαρτήσεων: ο ρόλος της οικογένειας». Συντονιστής
Τσούνης Ανδρέας, ψυχολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος Κέντρου Πρόληψης ΣΕΙΡΙΟΣ Κεντρικού Τομέα.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών..
Διεύθυνση Βιβλιοθηκών και Μουσείων
Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών
Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη
Κασσάνδρου 17-19
Τηλ. 2313318279

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ