18.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΈγκριση προγραμματισμού εκθέσεων και δράσεων του τμήματος Δημοτικής Πινακοθήκης

Έγκριση προγραμματισμού εκθέσεων και δράσεων του τμήματος Δημοτικής Πινακοθήκης

Τον προγραμματισμό εκθέσεων και δράσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης κατά τη χρονική περίοδο Απριλίου – Ιουλίου 2017, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, στη διάρκεια της 5ης τακτικής συνεδρίασης.

Η απόφαση αφορά σε εκθέσεις και εκδηλώσεις που πρόκειται να διοργανώσει, αλλά και να φιλοξενήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην Casa Bianca, στο Γενί Τζαμί και στο Αλατζά Ιμαρέτ.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Casa Bianca

  • Διοργάνωση έκθεσης «Ωδή στη θάλασσα», από τις 6 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2017. Πρόκειται για την παρουσίαση των εικαστικών έργων σπουδαστών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ που δημιουργήθηκαν με σκοπό τη συμμετοχή τους στα προγράμματα «ΟΛΚΑΣ» και «ΛΙΜΗΝ – Πολιτιστικά Λιμάνια από το Βόρειο Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα», που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

    • Διοργάνωση έκθεσης του Μανώλη Χάρου με τίτλο «Αισώπου Μύθοι», από τις 11 Μαΐου έως τις 15 Ιουλίου 2017, με την επιμέλεια των Ιστορικών Τέχνης, Γιάννη Μπόλη και Δόμνας Γούναρη. Η έκθεση περιλαμβάνει δισδιάστατες συνθέσεις και τρισδιάστατες κατασκευές, μέσω των οποίων ο καλλιτέχνης επικεντρώνεται στα κείμενα του Αισώπου, και με αφορμή τον αλληγορικό τους χαρακτήρα, μυεί τον θεατή στον κώδικα ηθικής που αντιστοιχεί στην εκάστοτε κοινωνία και πολιτισμό.

      Γενί Τζαμί

    • Διοργάνωση έκθεσης με έργα ζωγραφικής και χαρακτικής σπουδαστών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, από 25 Απριλίου έως 20 Μαΐου 2017. Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάζονται οι εργασίες των σπουδαστών του 3ου εργαστηρίου ζωγραφικής και ομάδας σπουδαστών που μετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία του εργαστηρίου χαρακτικής ζωγραφικής, με επιβλέποντες καθηγητές τον Μανώλη Γιανναδάκη και τον Γιώργο Τσακίρη.

    • Διοργάνωση της έκθεσης «Ανιχνεύσεις και φωτογραφικά αρχεία: Αρχεία Ζωής», από τις 2 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2017. Με την ευκαιρία των 60 χρόνων από τα γεγονότα του 1956 στη Βουδαπέστη, Ούγγροι και Έλληνες καλλιτέχνες επεξεργάστηκαν εικαστικά όψεις και στιγμές της Ιστορίας του 20ου αιώνα. Την έκθεση επιμελούνται η Αγγελική Γραμματικοπούλου και η Uhl Gabi.

      Αλατζά Ιμαρέτ

    • Παραχώρηση του χώρου από 8 έως 11 Ιουνίου 2017, για την παρουσίαση δύο παραστάσεων του έργου «Ο Απόκοπος», στις 10 και 11 Ιουνίου 2017. Το ποίημα «Ο Απόκοπος» του Μπεργαδή γράφτηκε το τελευταίο τέταρτο του 15ου αιώνα. Αναφέρεται στην αφήγηση ενός ονείρου, ενός ταξιδιού στον Άδη, όπως αυτός παρουσιάζεται στα δημοτικά τραγούδια. Η συγκεκριμένη εκτέλεση του έργου αποτελεί διπλωματική εργασία υποκριτικής, της Γεωργίας Πολοπετράκη και της Μαρίνας Κακουλλή, φοιτητριών του Τμήματος Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επόπτη καθηγητή τον Δημήτρη Ναζίρη.

Επισημαίνεται ότι οι παραπάνω εκδηλώσεις δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ