14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΕβδομάδα λογοτεχνικών εκδηλώσεων στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη

Εβδομάδα λογοτεχνικών εκδηλώσεων στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(Εθνικής Αμύνης 27, ισόγειο τηλ. & 2313318591, 2313318572) 

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  –  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Παρέα με τη συγγραφέα Αντωνία Μπατσαλή στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), η συγγραφέας Αντωνία Μπατσαλή θα μας παρουσιάσει διαδραστικά την ιστορία του βιβλίου της «Η μαρμαρωμένη κόρη». Ένα παραμύθι όπου μπλέκεται η φαντασία μαζί με την ιστορία και τη μυθολογία.
Στη Θεσσαλονίκη κάποτε μια όμορφη κοπέλα, μα ψηλομύτα, περιγελά έναν μονόφθαλμο πειρατή. Αυτός την καταριέται κι αυτή μαρμαρώνει. Τότε ο πατέρας της αρχίζει να αναζητά τρόπους να φέρει πίσω στη ζωή την μονάκριβη κόρη του. Άραγε, θα τα καταφέρει;
Δευτέρα  01/04/2024, ώρα 11.30 – 12.30

 «Παρέα με τις συγγραφείς Όλγα Σεχίδου και Ανθή Γραμματικοπούλου στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη»
Στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, οι μαθητές του 41ου Δημ. Σχ. Θεσσαλονίκης θα γίνουν μικροί συγγραφείς! Θα γράψουν μια ιστορία, που θα είναι ο συνδυασμός δυο βιβλίων: «Η Έλσα και ο Σοκολάτα με…γάλα» και «Η Ρέα και η Νίκη της Σαμοθράκης». Οι συγγραφείς Όλγα Σεχίδου και Ανθή Γραμματικοπούλου θα καταγράφουν τις ιδέες των παιδιών, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσουν μια ηλεκτρονική εικονογράφηση.
Τρίτη 02/04/2024, ώρα 8.30 – 10.00

«Παρέα με τη συγγραφέα Κατερίνα Νιζάμη στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), η συγγραφέας Κατερίνα Νιζάμη θα μας παρουσιάσει με κουκλοθέατρο την ιστορία του βιβλίου της «Ο Λιμπόπο και ο Πλου-Πλου…μαζί;».
Είναι ένα παραμύθι που μιλάει για την αποδοχή και τον σεβασμό στην ετερότητα, για την καλοσύνη και την αναγκαία συνύπαρξη και συμβίωση των ειδών, έστω κι αν είναι διαφορετικά μεταξύ τους.
Τελικά δύο διαφορετικά είδη, ο κροκόδειλος και το πουλάκι, μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά και να συνεργαστούν;
Μένει να το διαπιστώσουμε…
Τετάρτη 03/04/2024, ώρα 10.00 – 11.00

«Παρέα με τη συγγραφέα Όλγα Καραγιάννη στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), η συγγραφέας Όλγα Καραγιάννη, M.Sc,Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής θα μας παρουσιάσει με βιωματικό τρόπο την ιστορία του βιβλίου της «Τεν & Νις με το φίλο τους τον Λάκη το μπαλάκι». Καλεσμένος ο PAFI στο ρόλο του Λάκη το Μπαλάκι.
Ένα βιβλίο προσέγγισης των παιδιών στον αθλητισμό!
Τετάρτη 03/04/2024, ώρα 6.00μ.μ.

 «Παρέα με τη συγγραφέα Κατερίνα Θεοδωράκη στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), η συγγραφέας Κατερίνα Θεοδωράκη θα μας παρουσιάσει την ιστορία του βιβλίου της «Η πεταλούδα που δεν ήθελε να γεράσει …» και στη συνέχεια θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι. Ένα διδακτικό παραμύθι που αναφέρεται στον εγωκεντρικό τρόπο σκέψης μικρών και μεγάλων .
Άνοιξη, Καλοκαίρι…Ο κύκλος της ζωής της πεταλούδας. Χρόνος λίγος μα ανεκτίμητη η συνεισφορά της στη φύση. Η πεταλούδα της ιστορίας μας το κατάλαβε εγκαίρως ή άφησε τον χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος, τυλιγμένη στο πέπλο του εγωισμού της;
Πέμπτη 04/04/2024,  ώρα 10.00 – 11.00

«Παρέα με τη συγγραφέα Ευλαμπία Τσιρέλη στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), η συγγραφέας Ευλαμπία Τσιρέλη θα μας παρουσιάσει διαδραστικά τις ιστορίες των βιβλίων της «Ο Εδουάρδος και η Μεγάλη Σπηλιά» και «Ο Εδουάρδος και η Μεγάλη Διάσωση».
Η περιπέτεια του Εδουάρδου εκτυλίσσεται σε δύο βιβλία. Ο κεντρικός ήρωας, μέσα από μια δοκιμασία καταφέρνει να φτάσει ως τη μεγάλη σπηλιά που κρύβει πολλά μυστικά… Εκεί, ανακαλύπτει την πραγματική του φύση, δυναμώνει και έπειτα αποφασίζει να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη. Μια γλυκιά ιστορία για την αυτογνωσία, τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, την αποδοχή, τη φιλία και τον κοινό σκοπό!
Παρασκευή 05/04/2024, ώρα 10.00 – 11.00 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ