18.8 C
Thessaloniki

“Δώσε χρώμα στο σχολείο σου”

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο

Δυο καρδιές κι έναν ήλιο στη μέση…

Στα πλαίσια της δράσης που υλοποιεί η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης “Δώσε χρώμα στο σχολείο σου”, οι απόφοιτοι του 1968 του σχολείου, γονείς και παιδιά του 26ου Δημοτικού Σχολείου, βούτηξαν τα πινέλα τους στα δοχεία με τα χρώματα και με την καθοδήγηση του εικαστικού Γιάννη Κανίογλου, το Σάββατο 28 Μαίου, έδωσαν μια νέα πνοή στον χώρο.

Το αποτέλεσμα ένα θαυμάσιο mural που απεικονίζει τον ήλιο, τη γη και τους υπόλοιπους πλανήτες στην είσοδο του σχολείου, αλλά και ένα “πιάνο” στην αυλή του.

Το όλο εγχείρημα δεν θα ήταν εφικτό δίχως τη συμβολή του εικαστικού κ.Γιάννη Κανίογλου, που εμπνεύστηκε αυτήν τη θαυμάσια τοιχογραφία και τη φιλοτέχνησε με τη βοήθεια των απόφοιτων του σχολείου έτους 1968 και τη στήριξη του Διευθυντή και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 26ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, που κινητοποίησαν γονείς και παιδιά προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σε όλους!

Σκοπός της δράσης αυτής, είναι να γίνουν τα σχολικά κτίρια πιο φιλικά προς τους μαθητές και να τους εμφυσήσουν το αίσθημα της συμμετοχής και της συλλογικότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ