20.2 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΔράσεις στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης (13-15 Μαΐου)

Δράσεις στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης (13-15 Μαΐου)

  • Δευτέρα 13/5, εκδήλωση παρουσίασης του περιοδικού «ΝΟΗΜΑ» – ΤΕΤΡΑΜΗΝΙΑΙΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ
  • Τρίτη 14/5, 8ος Μαραθώνιος Δημιουργικής Ανάγνωσης 2024
  • Τετάρτη 15/5, ομιλία με τίτλο «Πότε θα μεγαλώσεις πια;» στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Δέκα σημεία συνάντησης»

 

 Δευτέρα 13/5

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης και η Διεύθυνση του περιοδικού ΝΟΗΜΑ προσκαλούν στην παρουσίαση του Τεύχους 20 και του μεγάλου αφιερώματος στον ποιητή Νίκο Μυλόπουλο στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27, 2οςόροφος), τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, στις 7 μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι ποιήτριες:

  • Γεωργία Μακρογιώργου
  • Μαρία Πολίτου
  • Ελένη Σακκά
  • Ρία Φελεκίδου

Ποιήματα θα διαβάσει ο τιμώμενος ποιητής, Νίκος Μυλόπουλος.

Την εκδήλωση συντονίζει ο ποιητής Δημήτρης Παπακωνσταντίνου,

συνδιευθυντής- υπεύθυνος ύλης.

Τρίτη 14/5

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης και το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης-«Λευκός Πύργος», σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το Εποπτικό Επιστημονικό Συμβούλιο (ΕΠ.Ε.Σ) του σχολείου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης-«Λευκός Πύργος», σας προσκαλούν στον 8ο Μαραθώνιο Δημιουργικής Ανάγνωσης 2024, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, ώρα 6.30-8:30 μ.μ., κατά τον οποίο θα διαβαστούν τα βραβευμένα έργα Ποίησης και Διηγήματος που προέκυψαν από τον 8ο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής. Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του 2ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης-«Λευκός Πύργος», Εθνικής Αμύνης 26, με συμμετοχή δεκάδων μαθητών/μαθητριών δημοσίων και ιδιωτικών Λυκείων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Θα απονεμηθούν επίσης Α΄ Βραβείο Ποίησης – Διηγήματος, Β΄ Βραβείο Ποίησης – Διηγήματος, και Έπαινοι Ποίησης- Διηγήματος.

Τετάρτη 15/5

Η συναισθηματική ανωριμότητα και η συναισθηματική ενηλικίωση είναι το θέμα της ένατης διαδραστικής ομιλίας του κύκλου με τίτλο «Δέκα σημεία συνάντησης» που διοργανώνει η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης. Άλλη μια ομιλία που φωτίζει ζητήματα ψυχικής υγείας που απασχολούν και αναδεικνύει την έντονη ανάγκη των συνανθρώπων μας για συμμετοχή σε ομιλίες που ευαισθητοποιούν σε θέματα της καθημερινότητας.

«Πότε θα μεγαλώσεις πια;» ο τίτλος αυτής της ομιλίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης. Ομιλήτρια είναι η πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων – σύμβουλος ζεύγους – συγγραφέας Νέλη Βυζαντιάδου. Μαζί της η ηθοποιός Στέλλα Τσελεπίδη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα που τους απασχολούν, να βρουν λύσεις σε προβλήματα που συναντούν και να αποκτήσουν γνώσεις για να τις αξιοποιήσουν στη ζωή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ