20 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΔιοργάνωση ενημερωτικών-εκπαιδευτικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE ASTI

Διοργάνωση ενημερωτικών-εκπαιδευτικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE ASTI

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι εταίρος στο έργο LIFE ASTI – Implementation of a forecAsting System for urban heaT Island effect for the development of urban adaptation strategies (Εφαρμογή συστήματος πρόγνωσης της Αστικής Θερμικής Νησίδας με σκοπό την ανάπτυξη στρατηγικών αστικής προσαρμογής), μαζί με φορείς από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Στόχος του Έργου είναι ο σχεδιασμός και η πιλοτική εφαρμογή ενός συνόλου συστημάτων για τη βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη της επίδρασης του φαινομένου της Αστικής Θερμικής Νησίδας (ΑΘΝ), κατά τη διάρκεια θερμικών επεισοδίων και των επιπτώσεων του στην υγεία των κατοίκων τριών μεσογειακών πόλεων: της Θεσσαλονίκης (Δήμος Θεσσαλονίκης και Δήμος Παύλου Μελά), του Ηρακλείου και της Ρώμης. Στην ιστοσελίδα του έργου είναι διαθέσιμη η διαδικτυακή εφαρμογή που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου, ενώ μέσω εφαρμογών για έξυπνα κινητά (Android, iOS) ο χρήστης μπορεί να βρει πληροφορίες υψηλής προγνωστικής ποιότητας για μετεωρολογικές και βιομετεωρολογικές παραμέτρους. Η εφαρμογή παρέχει δεδομένα προγνωστικών παραμέτρων και προειδοποιεί το ευρύτερο κοινό σχετικά με το φαινόμενο της ΑΘΝ στις επιλεγμένες πόλεις σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα τεσσάρων ημερών.

Kαθώς το έργο πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του, σας καλούμε να συμμετάσχετε σε σειρά Ενημερωτικών-Εκπαιδευτικών Εκδηλώσεων που διοργανώνονται την Πέμπτη 17 Μαρτίου στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1).

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν υβριδικά. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση διαδικτυακά μπορούν να το κάνουν από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://lever.webex.com/lever/j.php?MTID=mc9cb664897dc5d65a066ba9d6b9884d5. (Meeting number: 2551 749 1997, Password: rZusxvTe57). Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, πριν την ημερομηνία των εκδηλώσεων, στον ακόλουθο σύνδεσμο: φόρμα εγγραφής.

Για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων διά ζώσης είναι απαραίτητη η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που είναι σε ισχύ την ημέρα των εκδηλώσεων, για την αποφυγή διασποράς της πανδημίας covid-19.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ