18.8 C
Thessaloniki

Διεθνής Ημέρα Μητρικής Γλώσσας

Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου από τις 17.00 έως τις 20.00 , το ΣΕΜ με την υποστήριξη της UNICEF πραγματοποίησε εκδήλωση με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μητρικής Γλώσσας  στην αίθουσα  Μανώλης Αναγνωστάκης  στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, Σοφία Ασλανίδου, ενώ συμμετείχαν οι παρακάτω οργανώσεις της πόλης:  το Παιδικό Κέντρο «ΔΙΑ-δρασις» – Χ.Α.Ν.Θ,  η «Αλληλεγγύη-SolidarityNow», η  ΜETAδραση, η Ένωση Ελληνοαραβικής Φιλίας,   η «ΑΡΣΙΣ Κ.Ο.Υ.Ν» και η  «Refugee Trauma Initiative (RTI)». Στις σχετικές δράσεις συμμετείχαν επίσης, μια Ομάδα Αφρικανών καλλιτεχνών και μαθήτριες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δενδροποτάμου.

Αναλυτικά, την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 300 άτομα εκ των οποίων 200 παιδιά ηλικίας από 2 έως 17 ετών. Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες γλωσσικής αφύπνισης σε 15 γλώσσες,  βασισμένες στις γλώσσες καταγωγής τους  ενώ παράλληλα υπήρχε διερμηνεία σε 6 γλώσσες από την ΜΕΤΑδραση. Στο τέλος της εκδήλωσης  μοιράστηκαν συμβολικά δώρα για τα παιδιά από την UNICEF.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ