16.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΠροκηρύξεις και ΔιακηρύξειςΣώματα Προκηρύξεων και ΔιακηρύξεωνΔιεθνής ηλεκτρονικός ανοικτός διαγωνισμός με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την...

Διεθνής ηλεκτρονικός ανοικτός διαγωνισμός με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την «Παροχή Ασφαλιστικών Καλύψεων της Κινητής και Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης» για ένα (1) έτος.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκηρύσσει διεθνή ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 28/80 «περί εκτελέσεως έργων και προμηθειών Ο.Τ.Α.» και του Π.Δ. 60/2007 και κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την ανάθεση του συνόλου των υπηρεσιών με τίτλο «Παροχή Ασφαλιστικών Καλύψεων της Κινητής και Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης» για ένα {1} έτος.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Αρ. διακήρυξης Νο 94

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκηρύσσει διεθνή ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 28/80 «περί εκτελέσεως έργων και προμηθειών Ο.Τ.Α.» και του Π.Δ. 60/2007 και κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την ανάθεση του συνόλου των υπηρεσιών με τίτλο «Παροχή Ασφαλιστικών Καλύψεων της Κινητής και Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης» για ένα {1} έτος.
Είδος Διαδικασίας: Ηλεκτρονικός διεθνής ανοικτός διαγωνισμός, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή στο σύνολο των υπηρεσιών.
Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Α’, αριθ.1Α, Θεσσαλονίκη,
Τ.Κ. 546 40, τηλέφωνο: 2313 317511, ιστοσελίδα (site) του Δήμου : www.thessaloniki.gr.
Πληροφορίες σε θέματα διακήρυξης παρέχονται από το αρμόδιο Τμήμα Προκηρύξεων και Δημοπρασιών της Δ/νσης Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης του Δήμου Θεσσαλονίκης (αρμόδιος υπάλληλος ο κ. Αθανάσιος Μπαντής, τηλ. 2313317511).
Επίσης για τις Τεχν. προδιαγραφές και λοιπές πληροφορίες θα δίδονται για την Δ/νση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων από τους κ. Ι. Καραγιάννη, Π. Βοϊδης, τηλ. 2310494545. Πληροφορίες για τις Τεχν. Προδ. της Δ/νσης Δημοτικών Προσόδων και Πόρων από τον Δ. Κωστόπουλος τηλ. 2313317256. Πληροφορίες για τις Τεχν. Προδ. της Δ/νσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος από τους Α. Κελέσης, Π. Τζουμάκα τηλ. 2313318375. Πληροφορίες για τις Τεχν. Προδ. της Δ/νσης Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων από τον Γ. Καπουτσίδης τηλ. 2313318302.
Είδος Αναθέτουσας Αρχής: O.T.A.
Αντικείμενο: Παροχή Ασφαλιστικών Καλύψεων της Κινητής και Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης» για ένα {1} έτος.
Κωδικός CPV: 61510000-8 Κινητή και ακίνητη περιουσία.
Πίνακας υπηρεσιών (δώδεκα (12) μήνες):

ΥπηρεσίαΤίτλοςΠοσό

Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων & Πόρων Ασφάλιστρα Ακινήτων και Ασφάλ. επίπλων και λοιπού εξοπλισμού 78.105,49 €
Διεύθυνση Ανακύκλωσης & Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων Ασφάλιστρα μεταφορικών μέσων και Ασφάλιστρα μηχανημάτων 409.940,00 €
Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Ασφάλιστρα τεχνικών εγκαταστάσεων 4.800,00 €
Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος Ασφάλ. επίπλων και λοιπού εξοπλισμού 5.000,00 €

Προϋπολογισμός: τετρακόσιες ενενήντα επτά χιλ. οκτακόσια σαράντα πέντε ευρώ και σαράντα εννιά λεπτά (497.845,49 €).
Διάρκεια Σύμβασης: Η διάρκεια της παροχής υπηρεσιών ασφάλισης όλων των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου είναι για ένα έτος, από το μεσημέρι της 30/05/2016 έως το μεσημέρι της 30/05/2017.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος. Οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.
Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών : ημέρα 4 μηνός Ιανουαρίου του έτους 2016 και ώρα 07:00 π.μ.
Καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών: ημέρα 2 μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2016 και ώρα 15:00 μ.μ. σε ηλεκτρονικό φάκελο.
Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας, δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.
Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών γίνεται τέσσερεις (4) εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών και συγκεκριμένα την 15.-2.-2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 π.μ., μέσω των αρμόδιων πιστοποιημένων στο σύστημα οργάνων της Αναθέτουσας Αρχής.
Γλώσσα προσφοράς: Ελληνική.
Τιμές των Προσφορών: Οι τιμές των προσφορών που αφορούν σε οποιοδήποτε προσφερόμενη ασφαλιστική υπηρεσία θα εκφράζονται σε ευρώ (€).
Στο διαγωνισμό δικαιούμενοι συμμετοχής είναι :
• Ασφαλιστικές Εταιρείες που έχουν έδρα στην Ελλάδα, με τη νομική μορφή που απαιτεί το Π.Δ. 400/70 (Φ.Ε.Κ. 10/Α/17.1.1970) “Περί Ιδιωτικής Επιχειρήσεως Ασφαλίσεως”, όπως ισχύει με τις τροποποιήσεις, συμπληρώσεις και αντικαταστάσεις διατάξεών του, που έγιναν μέχρι τώρα.
• Ασφαλιστικές Εταιρείες που έχουν έδρα σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης, του ΕΟΧ (Ενιαίου Οικονομικού Χώρου) ή σε κράτη που έχουν υπογράψει και κυρώσει την Συμφωνία περί Δημοσίων Συμβάσεων (GPA) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.) η οποία κυρώθηκε με το Ν. 2513/97 ή σε κράτη που έχουν συνάψει Ευρωπαϊκές Συμφωνίες με την Ε.Ε. με την νομική μορφή που απαιτεί το άρθρο 8 της οδηγίας 73/239/ΕΟΚ όπως ισχύει, ή με την νομική μορφή που απαιτείται κατά περίπτωση από τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την Ε.Ε.
• Κοινοπραξίες και Ενώσεις των ανωτέρω που μπορούν να υποβάλλουν προσφορά και με τη μορφή ενιαίας ασφαλιστικής σύμβασης.
• Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, δεν πρέπει να απασχολούν ούτε κατά το χρόνο κατάθεσης των προσφορών, ούτε καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης, ανασφάλιστο προσωπικό.
• Δεν δικαιούνται συμμετοχής στο διαγωνισμό επιχειρήσεις μεσιτείας ασφαλίσεων, ασφαλιστικής πρακτόρευσης, ασφαλιστικών συμβούλων και οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ή βοηθητικών προσώπων στις ασφαλιστικές εργασίες.
• Για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς (προμηθευτές) πρέπει να διαθέτουν προηγμένη ψηφιακή υπογραφή και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό Σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ-Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr). Η ψηφιακή υπογραφή χορηγείται από πιστοποιημένη προς τούτο αρχή και πρέπει να είναι σκληρής αποθήκευσης, δηλαδή να δημιουργείται μέσω Ασφαλούς Διάταξης Δημιουργίας Υπογραφής (USB token).
Εγγυήσεις: Κάθε προσφορά συμμετοχής στο διαγωνισμό θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από εγγυητική επιστολή συμμετοχής με ποσό που θα καλύπτει το 2% του συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού χωρίς Φ.Π.Α., δηλ. εννιά χιλιάδων εννιακοσίων πενήντα έξι ευρώ και ενενήντα ενός λεπτών (9.956,91 €).
Η εγγύηση συμμετοχής πρέπει να ισχύει τουλάχιστον για τριάντα (30) ημέρες μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς που καθορίζουν τα έγγραφα της σύμβασης.
Εγγύηση καλής εκτέλεσης της σύμβασης: Ο προμηθευτής στον οποίο έγινε η κατακύρωση, υποχρεούται να καταθέσει εγγύηση καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης, το ύψος της οποίας αντιστοιχεί σε ποσοστό 5% επί της αξίας της σύμβασης χωρίς Φ.Π.Α. Η εγγύηση κατατίθεται πριν ή κατά την υπογραφή της σύμβασης.
Κύριοι όροι χρηματοδότησης και πληρωμής: Η δαπάνη θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου.
Η εξόφληση της σχετικής δαπάνης θα γίνεται εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών μετά την υποβολή του σχετικού τιμολογίου και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1 (παραγρ. Α΄, υποπαράγρ. Ζ.5) του Ν.4152/2013 (ΦΕΚ 107/Α/9-5-2013) «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2011/7 άρθ.4, για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές».
Η εξόφληση της σχετικής δαπάνης (ασφαλίστρων) θα πρέπει να καταβληθεί πριν την έναρξη της ασφαλιστικής κάλυψης, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 2 της πράξης με αριθμό 30/2013 της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες υποχρεούνται να διασφαλίζουν ότι η κάλυψη των ασφαλιστικών συμβολαίων τους δεν θα αρχίζει πριν από την καταβολή του ασφαλίστρου.
Τον ανάδοχο βαρύνουν οι κρατήσεις: 0,10% υπέρ της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (άρθρο 4 παρ.3 του Ν.4013/2011), τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος και με κάθε τυχόν νόμιμη δαπάνη. Τα έξοδα δημοσίευσης της παρούσας διακήρυξης βαρύνουν τον προμηθευτή. Ο Φ.Π.Α. βαρύνει το Δήμο Θεσσαλονίκης
Παραλαβή τευχών διαγωνισμού: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της Διακήρυξης από την Διαδικτυακή Πύλη του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) στον οποίο δημοσιεύεται το κείμενό της. H παρούσα προκήρυξη με όλα τα παραρτήματά της διατίθεται επίσης, εντύπως από την Έδρα της Αναθέτουσας Αρχής και ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://www. thessaloniki.gr

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΑΝΕΛΛΑ

 Για να κατεβάσετε το σώμα της διακήρυξης κάντε κλικ εδώ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ