17.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΠροκηρύξεις και ΔιακηρύξειςΣώματα Προκηρύξεων και ΔιακηρύξεωνΔιεθνής ανοικτός διαγωνισμός προμήθειας τροφίμων για την κάλυψη των αναγκών των Δημοτικών...

Διεθνής ανοικτός διαγωνισμός προμήθειας τροφίμων για την κάλυψη των αναγκών των Δημοτικών παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκηρύσσει διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την προμήθεια τροφίμων για την κάλυψη των αναγκών των Δημοτικών παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ν.Π.Δ.Δ.. «Οργανισμός Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας» (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.) Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δημοτικού Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης «’ΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ», π.δ. 1.049.234,20 ευρώ.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 
Αρ. διακήρυξης Νο 40
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκηρύσσει διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την προμήθεια τροφίμων για την κάλυψη των αναγκών των Δημοτικών παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ν.Π.Δ.Δ.. «Οργανισμός Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας» (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.) Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δημοτικού Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης «’ΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ», π.δ. 1.049.234,20 ευρώ.
1) Αναθέτουσα Αρχή : Δήμος Θεσσαλονίκης, Βασ.Γεωργίου Α΄1, Τ.Κ. 54640, τηλ.2313 317511, fax  2313 317857, e-mail : a.bantis@thessaloniki.gr, ιστοσελίδα (site) του Δήμου : www.thessaloniki.gr, πληροφορίες Aθ. Μπαντής.
2) Αντικείμενο της σύμβασης : Προμήθεια τροφίμων για την κάλυψη των αναγκών των Δημοτικών παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ν.Π.Δ.Δ. Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ. Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δημοτικού Βρεφοκομείου «’ΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ»
3) Είδος της διαδικασίας : Ανοικτή
4) Είδος της σύμβασης : Προμήθεια
5)Τόπος παράδοσης : Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Θεσσαλονίκης, ΟΒΡΕΠΟΜ, ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας.
6) Περιγραφή της σύμβασης: προμήθεια ζυμαρικών, οσπρίων, ρυζιών, ελαιολάδου, κατεψυγμένων ιχθύων, κατεψυγμένων λαχανικών, αυγών νωπών, νωπών πουλερικών (κοτόπουλα) νωπού κρέατος και κιμά, γαλακτοκομικών, άρτου και αρτοσκευασμάτων, νωπών οπορολαχανικων και φρούτων και ειδών διατροφής βρεφικής ηλικίας και ειδικότερα:
Υποδιαίρεση σε τμήματα: ΝΑΙ. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν για μία ή περισσότερες ομάδες για το σύνολο των ποσοτήτων του κάθε είδους των υπό προμήθεια ειδών όπως αυτές καθορίζονται στην επισυναπτόμενη μελέτη αλλά μόνο για τις ομάδες που η κατακύρωση γίνεται με χαμηλότερη τιμή ανά είδος. Για τις ομάδες που η κατακύρωση γίνεται με κριτήριο το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό ο διαγωνιζόμενος πρέπει να δώσει προσφορά στο σύνολο της ομάδας
8) Ποσότητα ή έκταση της σύμβασης : 1.049.234,20 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. (925478.00 € χωρίς το Φ.Π.Α.).
9) Kύριοι όροι χρηματοδότησης : ΄Ιδιοι Πόροι.
10) Γλώσσα προσφορών : Ελληνική.
11) Νόμισμα : ευρώ.
12) Κριτήριο ανάθεσης: α) κριτήριο κατακύρωσης με τη χαμηλότερη τιμή σε ευρώ ανά είδος για τις ομάδες:
1) λοιπά είδη διατροφής, 2) ζυμαρικά, 3) όσπρια, 4) ρύζια, 11) γαλακτοκομικά, 12) άρτος-αρτοσκευάσματα, 14, είδη διατροφής βρεφικής ηλικίας.
Β)  Κριτήριο κατακύρωσης με το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό στη νόμιμα διαμορφούμενη κάθε φορά μέση τιμή λιανικής πώλησης του είδους την ημέρα παράδοσης, όπως αυτή προκύπτει από το εκάστοτε εκδιδόμενο δελτίο πιστοποίησης τιμών της υπηρεσίας εμπορίου της οικείας περιφέρειας, ανά ομάδα για τις ομάδες: 5. ελαιολάδου, 6. ιχθύες (κατεψυγμένα), 7. κατεψυγμένα λαχανικά, 8. αυγά νωπά, 9. νωπά πουλερικά (κοτόπουλα), 10. νωπό κρέας και νωπός κιμάς, 13) νωπά οπωρολαχανικά.
13) Δικαιούμενοι συμμετοχής:
• Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν για μια η περισσότερες ομάδες για το σύνολο των ποσοτήτων του κάθε είδους των υπό προμήθεια ειδών σύμφωνα με την διακήρυξη αλλά μόνο για τις ομάδες που η κατακύρωση γίνεται με χαμηλότερη τιμή ανά είδος. Για τις ομάδες που η κατακύρωση γίνεται με κριτήριο το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό ο διαγωνιζόμενος πρέπει να δώσει προσφορά στο σύνολο της ομάδας.
• Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό υποβάλλοντας προσφορά
• Αντιπροσφορές δε γίνονται δεκτές.
• Εναλλακτικές προσφορές δε γίνονται δεκτές.
• Η ισχύς των προσφορών θα είναι τουλάχιστον εννεάμηνη.
• Οικονομικοί οροί των διαγωνιζομένων δε γίνονται δεκτοί.
• Προσφορά που θέτει όρο αναπροσαρμογής τιμής μέχρι λήξεως της σύμβασης απορρίπτεται ως απαράδεκτη.
• Οι προσφορές δεν πρέπει να έχουν ξύσματα, σβησίματα, προσθήκες, διορθώσεις κ.λπ.
• Ο προσφέρων θεωρείται ότι αποδέχεται πλήρως και ανεπιφυλάκτως όλους τους ορούς της διακήρυξης, εκτός εάν κατά περίπτωση στην προσφορά του ρητά αναφέρει τα σημεία εκείνα τα οποία τυχόν δεν αποδέχεται.
• Η μη τήρηση οποιουδήποτε από τους όρους του άρθρου αυτού, επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού της αντίστοιχης προσφοράς.
• οι προσφορές θα είναι εγγραφές, σαφείς και πλήρεις σε όλα τα σημεία, στην ελληνική και μόνο γλώσσα. οποιαδήποτε ασάφεια θα ερμηνεύεται σε βάρος του προσφέροντος. Οι προσφορές θα επιδοθούν στην επιτροπή διενεργείας και αξιολόγησης του διαγωνισμού του άρθρου 1.
• Οι προσφορές υποβάλλονται μέσα σε σφραγισμένο φάκελο σε δυο αντίγραφα (πρωτότυπα – φωτοαντίγραφα) στον όποιο θα αναγράφονται: α. η λέξη προσφορά με κεφάλαια γράμματα, β. ο πλήρης τίτλος της αρμοδίας υπηρεσίας που διενεργεί την προμήθεια, γ. ο τίτλος της προμήθειας, δ. η ημερομηνία του διαγωνισμού, ε. τα στοιχεία του αποστολέα στον κυρίως φάκελο τοποθετούνται όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η εγγύηση συμμετοχής και τα τεχνικά στοιχεία της προσφοράς.
• Τα οικονομικά στοιχεία της προσφοράς τοποθετούνται σε ξεχωριστό σφραγισμένο φάκελο μέσα στον κυρίως με την ένδειξη οικονομική προσφορά και με τις ενδείξεις του κυρίως φακέλου
α) Φάκελος κυρίως προσφοράς (δικαιολογητικών και τεχνικής προσφοράς)
1.  Οι έλληνες προμηθευτές
α. εγγυητική επιστολή συμμετοχής στον διαγωνισμό 10μηνης ισχύος αναγνωρισμένης τράπεζας η γραμμάτιο του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων 5% επί του προϋπολογισμού της υπηρεσίας συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ για το τμήμα της προμηθείας που θα λάβει μέρος ο υποψήφιος.
Η εγγυητική επιστολή που θα εκδοθεί θα είναι ξεχωριστή για κάθε φορέα.
Οι εγγυήσεις πρέπει να αναφέρουν και τα ακόλουθα: 1. την ημερομηνία έκδοσης, 2. τον εκδότη, 3. το φορέα προς τον οποίο απευθύνεται, 4. τον αριθμό της εγγύησης, 5. το ποσό που καλύπτει η εγγύηση, 6. την πλήρη επωνυμία του προμηθευτή υπέρ του οποίου εκδίδεται η εγγύηση, 7. τον τίτλο και τον αριθμό πρωτόκολλου της διακήρυξης και την ημερομηνία διαγωνισμού.
β. Απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης τουλάχιστον του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχουν καταδικαστεί για αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας (μόνο για φυσικά πρόσωπα).
γ. Πιστοποιητικά αρμόδιας δικαστικής η διοικητικής αρχής από τα οποία να προκύπτει οτι:
   -δεν τελούν σε πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό.
   -δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, έκδοσης αναγκαστικής εκκαθάρισης,
    αναγκαστικής διαχείρισης και πτωχευτικού συμβιβασμού.
    -δεν έχει λυθεί η εταιρία.
δ. Πιστοποιητικό της αρμόδιας κατά περίπτωση αρχής ότι είναι ενήμεροι ως προς τις υποχρεώσεις τους που αφορούν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης κατά την ημερομηνία διενεργείας του διαγωνισμού. το πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας αφορά όλους τους απασχολούμενους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην επιχείρηση του συμμετέχοντος, συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτών που είναι ασφαλισμένοι σε διαφορετικούς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και όχι μόνο τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ. σε κάθε περίπτωση, ο Οργανισμός Κοινωνικής Ασφάλισης στον όποιο είναι ασφαλισμένος κάθε απασχολούμενος στην επιχείρηση του συμμετέχοντος, συμπεριλαμβανομένων και των εργοδοτών και των διοικούντων την ΕΠΕ & ΑΕ, θα προκύπτει κατά κανόνα από το καταστατικό και θεωρημένη κατάσταση προσωπικού κατά ειδικότητα, στην οποία θα φαίνεται ο ασφαλιστικός οργανισμός που είναι ασφαλισμένος ο καθε απασχολούμενος στην επιχείρηση η τυχόν ισοδύναμα έγγραφα κάθε επιχείρησης, ανάλογα με τη χώρα στην οποία έχει την έδρα της.
ε. Φορολογική ενημερότητα του διαγωνιζομένου από την αρμόδια εφορία.
στ.Πιστοποιητικό του οικείου επιμελητήριου με πιστοποίηση της εγγραφής τους για το συγκεκριμένο επάγγελμα που να έχει ισχύ την ημέρα διενέργειας του διαγωνισμού.
ζ. Υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 ν.1599/1986) του διαγωνιζομένου με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής ότι δεν έχει αποκλεισθεί η συμμετοχή του από διαγωνισμούς και δεν έχει υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα κατά την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας.
2. Οι αλλοδαποί προμηθευτές,  τα δικαιολογητικά της παραγράφου 1 με βάση την ισχύουσα
   νομοθεσία της χώρας εγκατάστασης του συμμετέχοντα.
3. Τα νομικά πρόσωπα ημεδαπά ή αλλοδαπά
α. Τα δικαιολογητικά της παραγράφου 1.
Στην περίπτωση ημεδαπών η αλλοδαπών νομικών προσώπων, υποχρέωση προσκόμισης ποινικού μητρώου έχει ο νόμιμος εκπρόσωπος της συμμετέχουσας εταιρίας, καθώς και επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτει η ιδιότητα του νομίμου εκπροσώπου της εταιρίας.
β. Προκειμένου για ημεδαπές ανώνυμες εταιρίες, αυτές μπορούν να συμμετάσχουν, αυτοτελώς η σε κοινοπραξία η ένωση προσώπων η σε οποιασδήποτε μορφής οντότητα, στη διαγωνιστική διαδικασία, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταθέσουν ως δικαιολογητικό συμμετοχής, συμφωνά με το άρθρο 8 του ν.3310/2005 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 8 του ν.3414/2005, την ονομαστικοποίηση των μετόχων τους. εφόσον μέτοχος είναι άλλη ανώνυμη εταιρία με ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο τουλάχιστον ένα τοις εκατό (%), οι μετοχές της εταιρίας αυτής είναι υποχρεωτικά ονομαστικές στο σύνολο τους μέχρι φυσικού προσώπου. σε περίπτωση συμμετοχής εταιριών άλλης νομικής μορφής, πλην των ανωνύμων, στις οποίες συμμετέχουν η κατέχουν εταιρικά μερίδια ανώνυμες εταιρίες, με ποσοστό συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο τουλάχιστον ένα τοις εκατό (1%), οι μετοχές τους είναι υποχρεωτικά ονομαστικές μέχρι και του τελευταίου φυσικού πρόσωπου. οι αναφερόμενες στην προηγούμενη παράγραφο υποχρεώσεις ισχύουν και για τις αλλοδαπές ανώνυμες εταιρίες, ανεξαρτήτως της συμμετοχής τους η μη σε ελληνικές ανώνυμες εταιρίες, υπό την προϋπόθεση ότι το δίκαιο της χώρας στην οποία έχουν την έδρα τους, επιβάλλει για το σύνολο της δραστηριότητας τους η για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, την ονομαστικοποίηση των μετοχών τους στο σύνολο τους μέχρι  φυσικού πρόσωπου.
Η υποχρέωση περαιτέρω ονομαστικοποίησης μέχρι φυσικού πρόσωπου δεν ισχύει για τις εισηγμένες στα χρηματιστήρια κρατών-μελών της ευρωπαϊκής ένωσης η του οργανισμού συνεργασίας και ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) εταιρίες.
4. Οι συνεταιρισμοί
α. εγγυητική επιστολή συμμετοχής,.
β. βεβαίωση εποπτεύουσας αρχής ότι ο συνεταιρισμός λειτουργεί νόμιμα.
γ. πιστοποιητικά αρμοδίας δικαστικής η διοικητικής αρχής από τα οποία να προκύπτει ότι:
-δεν τελούν σε πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό.
-δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, έκδοσης αναγκαστικής εκκαθάρισης,
αναγκαστικής διαχείρισης, πτωχευτικού συμβιβασμού.
δ. πιστοποιητικό της αρμοδίας κατά περίπτωση αρχής ότι είναι ενήμεροι ως προς τις υποχρεώσεις τους που αφορούν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης κατά την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού. το πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας αφόρα όλους τους απασχολούμενους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην επιχείρηση του συμμετέχοντος, συμπεριλαμβανόμενων των εργοδοτών που είναι ασφαλισμένοι  σε διαφορετικούς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και όχι μόνο τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.
ε. φορολογική ενημερότητα του διαγωνιζομένου από την αρμόδια εφορία.
5. ενώσεις προμηθευτών (κοινή προσφορά)
Οι ενώσεις προμηθευτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά καταθέτουν :
1. όλα τα παραπάνω κατά περίπτωση δικαιολογητικά για κάθε προμηθευτή που συμμετέχει στην ένωση.
2. πιστοποιητικό σκοπιμότητας του ΕΟΜΕΧ το οποίο μπορεί να υποβληθεί και μετά την υποβολή της προσφοράς μέσα σε δεκαπέντε (15) ήμερες από την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού. Στους διενεργούμενους διαγωνισμούς δικαιούνται συμμετοχής ενώσεις προμηθευτών εφόσον :
1. Ο κάθε προμηθευτής που συμμετέχει στην ένωση συμβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο στη διαμόρφωση του προσφερόμενου προϊόντος.
2. Στην ένωση προμηθευτών συμμετέχουν και παραγωγικές επιχειρήσεις σε συνολικό ποσοστό τουλάχιστον 50% της τιμής προσφοράς.
14. εγγυήσεις : τράπεζας η γραμμάτιο του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων 5% επί του προϋπολογισμού της υπηρεσίας συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. για το τμήμα της προμήθειας που θα λάβει μέρος ο υποψήφιος, η οποία αντικαθίσταται από εγγύηση καλής εκτέλεσης το ύψος της οποίας αντιστοιχεί σε ποσοστό 10% της συνολικής συμβατικής αξίας χωρίς ΦΠΑ για τα προϊόντα που κατακυρώθηκαν στον προμηθευτή.
Οι εγγυήσεις πρέπει να αναφέρουν και τα ακόλουθα:
1. την ημερομηνία έκδοσης
2. τον έκδοτη
3. το φορέα προς τον οποίο απευθύνεται
4. τον αριθμό της εγγύησης
5. το ποσό που καλύπτει η εγγύηση
6. την πλήρη επωνυμία του προμηθευτή υπέρ του οποίου εκδίδεται η εγγύηση
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο Κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα, Βασιλέως Γεωργίου A΄ 1, γραφείο 020 κτίριο Ε΄ ημιώροφος, τηλ. 2313 317511, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 46 της Υπουργικής Απόφασης 11389/93 περί ΕΚΠΟΤΑ, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής η οποία ορίστηκε με την υπ’ αριθμ. 1365/2014 Α.Ο.Ε., την 23/10/2014  ημέρα  Πέμπτη  με ώρα έναρξης παραλαβής των προσφορών  10.00  και ώρα λήξης  10.30
1.Τον προμηθευτή βαρύνουν ο Φ.Ε. 4%, οι κρατήσεις 1.5% υπέρ Τ.Α.Δ.Κ.Υ. – Τ.Ε.Α.Δ.Υ., 0.5 υπέρ Τ.Π.Δ.Υ., 0,10% υπέρ της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (άρθ. 4 παρ. 3 του Ν. 4013/2011), τα έξοδα δημοσίευσης και όλες οι νόμιμες κρατήσεις.
2.Πληροφορίες για τη διακήρυξη και τις  τεχνικές περιγραφές από τη Δ/νση Παιδικών Σταθμών κα Μαυρομιχάλη Ευπραξία, υπάλληλο της Δ/νσης Παιδικών Σταθμών, στα τηλέφωνα 2310944447, 2313305401.
3.Τα  τεύχη  των  διακηρύξεων  θα  διατίθενται  από την Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών Ελευθερίας 24, Τριανδρία, 1ος όροφος, τηλ. 2313305414  πληροφορίες κα Μαυρομιχάλη  και από το Τμήμα Προμηθειών, Βασιλέως Γεωργίου Α΄1Α, 1ος όροφος, κτίριο Β, γραφείο 113Β πληροφορίες κ. Μπαντής Αθανάσιος τηλ. 2313317511.
4.Τα τεύχη του διαγωνισμού είναι αναρτημένα στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Θεσσαλονίκης  www.thessaloniki.gr.
5.Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός αναβληθεί για οποιαδήποτε αιτία ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής του ορίζεται η επόμενη εργάσιμη ημέρα την ίδια ώρα.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
 
 
ΧΑΣΔΑΙ ΚΑΠΟΝ
Για να κατεβάσετε το σώμα της διακήρυξης κάντε κλικ εδώ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ