12.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΠαιδείαςΔιεθνές Μαθητικό Συνέδριο - 1160 έτη από την έναρξη της Κυριλλομεθοδιανής ιεραποστολής

Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο – 1160 έτη από την έναρξη της Κυριλλομεθοδιανής ιεραποστολής

   

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εν όψει του Ιωβηλαίου των 1160 χρόνων από την έναρξη της Κυριλλομεθοδιανής ιεραποστολής συμμετέχει στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη και διοργανώνει διεθνές μαθητικό συνέδριο με τη συμμετοχή 40 σχολείων της πόλης μας, καθώς και σχολείων από την Τσεχία, τη Σλοβακία και τη Βουλγαρία, υπό την επιστημονική εποπτεία του Κέντρου Μελέτης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με την προσωπικότητα, τη δράση, το συγγραφικό έργο και την πολιτιστική κληρονομιά των Θεσσαλονικέων αγίων, ιεραποστόλων των Σλάβων, Κυρίλλου και Μεθοδίου. Στόχος του συνεδρίου είναι η εξοικείωση των μαθητριών/μαθητών με την επιστημονική τεκμηρίωση όλων των στοιχείων που είναι γνωστά για τους δύο αγίους σε βυζαντινές, σλαβικές και λατινικές πηγές, καθώς και η σύνδεσή τους με την πόλη της Θεσσαλονίκης στο παρόν (υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά).

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 17:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου το απόγευμα.


Για να κατεβάσετε την αφίσα πατήστε εδώ


Για να κατεβάσετε την πρόσκληση πατήστε εδώ

Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ