14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΠαιδείαςΔιαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ): Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ): Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Εκδήλωση από το CITY College και τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ):
Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 | 18:30-20:30
Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
(Αίθουσα Μανόλη Αναγνωστάκη)

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ζωντανό εργαστήριο νευροανάδρασης

Το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης της Αντιδημαρχίας Παιδείας τουΔήμου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Ψυχολογίας του CITY College University of York Europe Campus – στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος Νευροψυχολογίας που προσφέρει – συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ): Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:30-20:30 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Μανόλη Αναγνωστάκη).

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) είναι μια από τις συχνότερες νευροβιολογικές διαταραχές της παιδικής ηλικίας, η οποία συνεχίζεται, κατά ένα σημαντικό ποσοστό, και στην ενήλικη ζωή. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό γύρω από την ΔΕΠΥ καθώς και να δείξει την επίδρασή της στην καθημερινότητα των ατόμων με ΔΕΠΥ και στο οικογενειακό τους περιβάλλον. 


Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν ομιλητές από τον ακαδημαϊκό χώρο της Ψυχολογίας που έχουν ασχοληθεί επιστημονικά με το θέμα της ΔΕΠΥ. Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

  • Δρ. Μανούσος Κλάδος, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευροεπιστημών, Τμήμα Ψυχολογίας, CITY College, University of York Europe Campus,

  • Δρ. Λητώ Ελένη Μιχαλοπούλου, Επικ. Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, ΑΠΘ και

  • κ. Χρήστος Στεργιάδης, Διδακτορικός Φοιτητής στις Εφαρμοσμένες Νευροεπιστήμες, Τμήμα Φυσικής, Μηχανικής και Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο του York.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση μιας πρωτοποριακής και αποτελεσματικής θεραπευτικής μεθόδου για τη ΔΕΠΥ, που ονομάζεται νευροανάδραση. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά πώς εφαρμόζεται η νευροανάδραση και πώς η μέθοδος αυτή μπορεί να εκπαιδεύσει τον εγκέφαλο ώστε να εξαλείψει τα συμπτώματα της ΔΕΠΥ.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

18.30 – 19.00 ΔΕΠΥ: Τι είναι και πώς μας επηρεάζει
Δρ. Λητώ Ελένη Μιχαλοπούλου
Επικ. Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, ΑΠΘ

19.00 – 19.30 Νευροανάδραση και ΔΕΠΥ
Δρ. Μανούσος Κλάδος
Αναπληρωτής Καθηγητής Νευροεπιστημών, Τμήμα Ψυχολογίας, CITY College, University of York Europe Campus

19.30 – 20.30 Ζωντανό εργαστήριο νευροανάδρασης
Δρ. Μανούσος Κλάδος, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευροεπιστημών

Τμήμα Ψυχολογίας, CITY College, University of York Europe Campus

Χρήστος Στεργιάδης, Διδακτορικός Φοιτητής στις Εφαρμοσμένες Νευροεπιστήμες, Τμήμα Φυσικής, Μηχανικής και Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο του York.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, φοιτητές και γονείς, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.


Δήλωση Συμμετοχής

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ