24.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΔΙΑΝΟΜΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ...

ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD)».

 

                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ  ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD)».

 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής εταίρος – συντονιστής της Σύμπραξης ΠΕ Θεσσαλονίκης Ανατολικό Τμήμα, στο πλαίσιο της συνέχισης υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου προγράμματος «Επισιτιστικής και  Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», έχει προγραμματίσει τη διανομή  σχολικών ειδών και  τροφίμων (σχολική τσάντα, σετ γραφικής ύλης, μαρμελάδα, ταχίνι με κακάο, δημητριακά, ελαιόλαδο, νωπό κοτόπουλο) για τους δικαιούχους του Δήμου Θεσσαλονίκης που έχουν παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών  την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 από ώρα 8:30 έως 12:30.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο Περίπτερο 2 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και η ταυτοποίηση των στοιχείων των περίπου 1.200 δικαιούχων θα γίνει με τη χρήση tablet.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν ατομικά με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για το σημείο, την ημερομηνία και την ώρα διανομής έγκαιρα (τουλάχιστον 2 μέρες νωρίτερα).

Η ειδοποίηση είναι προσωπική και ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, ώρα και σημείο διανομής.

Οι δικαιούχοι που θα ειδοποιηθούν θα πρέπει να προσκομίσουν:

  • την εγκριτική απόφαση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης(ΚΕΑ)
  • τον Α.Μ.Κ.Α.
  • την αστυνομική ταυτότητα (ή εξουσιοδότηση).

Επίσης οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους καροτσάκι λόγω του βάρους των προϊόντων.                                                                                                                                                                  Δικαιούχοι της διανομής είναι οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης(ΚΕΑ) που έχουν παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών και έχουν κάνει τροποποίηση της αίτησης τους έως 31-03-2021 ώστε να είναι δικαιούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και  Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής  Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

    

Συνιστάται  στους προσερχόμενους/μενες:

Να μην υπάρχει συνωστισμός, προς αποφυγή μετάδοσης   οποιαδήποτε αναπνευστικής λοίμωξης
Να τηρούνται οι ώρες προσέλευσης, που γνωστοποιούνται και με γραπτό μήνυμα.
Να φορούν υποχρεωτικά διπλή μάσκα
Να κρατούν τις αποστάσεις στην ειδική σήμανση στους χώρους αναμονής και παραλαβής του περιπτέρου της ΔΕΘ,
Να εφαρμόζουν γενικότερα, ΟΛΑ τα μέτρα που αφορούν στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας

 

O Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης Χ. Αηδονόπουλος, έκανε την ακόλουθη σχετική δήλωση:

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται δίπλα στις ευπαθείς ομάδες των συνανθρώπων μας και στις οικογένειες που χρειάζονται στήριξη, αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο που οφείλει μια σύγχρονη κοινωνία να υπηρετεί.

Ιδιαιτέρως με τη διανομή σχολικών ειδών, φροντίζουμε και δίνουμε χαρά στα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα της κοινωνίας μας»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ