14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΔιαδικτυακό Συνέδριο “Η αξία της διδακτικής της Ιστορίας στην Εκπαίδευση. Η περίπτωση...

Διαδικτυακό Συνέδριο “Η αξία της διδακτικής της Ιστορίας στην Εκπαίδευση. Η περίπτωση του 1821”

«Ο τρόπος διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολεία αποτελούσε πάντα ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα. Κι όμως η Ιστορία είναι το παρελθόν μας, είναι οι ρίζες μας, η ταυτότητα και η κουλτούρα μας. Διαμορφώνει τις συνειδήσεις και την προσωπικότητά μας. Αποτελεί την παιδεία μας. Αρκεί να διδάσκεται σωστά, ώστε να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των μαθητών. Και κυρίως αρκεί ο τρόπος διδασκαλίας να είναι αντικειμενικός. Δεν πρέπει ούτε να εξωραΐζει, ούτε να συσκοτίζει» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δρ Ιωάννα Κοσμοπούλου.

Τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα μέσα από το παράδειγμα του 1821 θα δώσουν έγκριτοι επιστήμονες στα πλαίσια διαδικτυακού συνεδρίου, που διοργανώνει το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 30 Μαρτίου 2021.

«Το 1821 δεν αποτελεί ένα απλό ιστορικό γεγονός. Είναι ο αιμάτινος δρόμος ενός έθνους προς την ελευθερία του. Είναι το ορόσημο της απαρχής του νεοελληνικού κράτους» συνεχίζει στη δήλωσή της η Αντιδήμαρχος.

«Τότε εσήκωνες το βλέμμα

μες στα κλάηματα θολό,

και εις το ρούχο σου έσταζ’ αίμα,

πλήθος αίμα Ελληνικό»

Κάθε νέος αξίζει να το παρακολουθήσει. Περιμένουμε με χαρά τη συμμετοχή σας!

Δηλώστε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/1821

Το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι youtube του Δήμου Θεσσαλονίκης: https://www.youtube.com/user/CityOfThessaloniki

Πρόγραμμα Συνεδρίου:

Πρόγραμμα Ψηφιακού Επιστημονικού Συνεδρίου Η Περίπτωση του 1821-

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ